Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, November 8, 2012

BENGANG | Aku dikatakan aci tukang sapu & tukang angkut sampah.. ada ke patut..??? :(

slm

tajuk entry harus gempak br org berjuta2 dtg terjah blog mama.. hahaha...

realitinya mmg ada yg ckp mama gitu.. sian ai kann.. apa la nasib.. huhuhu

biasa la org baik2 cam mama nih ramai yg phd.. kikiki..
#msk bakul angkat sendiri nmpk.. mata keatas menjeling

pasal apa kwn mama ckp mama camtu..??

sebab






sebab








sebab







sebab






ok




sebab ni



percubaan pertama mama pakai kasut selamat aka safety shoe

masa try nih

dan-dan dia ckp mama nampak cam aci si tukang sapu dan angkut sampah
kampeni ni

huhu

ada ke patut kannn..



sikit punya cun nih dipanggil aci tukang sapu..
hahaha


#kita suruh dia snap pic kita.. nak tgk ada benar atau tidak kenyataan dia.. hahahaha
tak de pun kannnnn



katanya lg.. kalu masa tuh mama pegang penyapu.. mmg sebijik dah..

nak kena sebijik nih kannnn..

aduhai


tp takpe.. sebab ai baik ai ampunkan dia..
tau dia gurau.. nak ckp ai cun sgt nnt ai perasan lakk kannnn

tau..
tau sgt

#mood majuk dah.. rasa cam mau pulang dah nih

mendung lak kann.. huhuhu







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

10 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik pernah pakai baju 'korporat' (alaaa... baju tu diberi sempena perhimpunan hari pekerja), boleh ada orang samakan kakcik macam pembantu am rendah! hehehe... apedehal pun... jwatan kakcik pun bukannya tinggi! :)

JaSSNaNi said...

jom.. pulang mari lah pulang.. mari lah pulang.. bersama-sama.. (lagu pulang) :P
memang tak patut pun.. kasi debik je itu orang..

Kesuma Angsana said...

he he mmg safety tu!

Kak Izan said...

Mendung tak bererti hujan... chewwah... dah ujan dah ponn... (tapi akak memang suka kasut camtu)// :D

jeBateja said...

Kat tempat den wajip pakai.....kalau tidak...saman.....ahakz

Madam Sooyaree said...

Kena beli high cut kot dear, hehehe... kita lak rasa macam pesawah kalau pakai yang high cut tu, tapi dulu kerja memang wajib. Berat kan safety boots!

mama maman aka yana said...

Madam Sooyaree..>> kasut tuh company kasi so not complain la.. hahaha.. nasib org kasi jew tuh.. kikiki

~ yus ~ said...

cantik kasut...

teringat lak saya memang pernah jadi tukang sapu dan cuci pejabat, tp bukan di Malaysia, di UK. Kerja tukang cuci(cleaner) kat sana biasa waktu pagi, masa budak pejabat semua belum masuk kerja, 2 jam je sehari dengan gaji 65 pound di bayar setiap minggu. 65 pound waktu itu sama dengan RM422.50 seminggu, sebulan dah dpt RM1690, kalau convert duit kitalah. Rasa masa tu, kalau kat Malaysia dpt mcm ni bagusnya, kerja sehari 2 jam je, tp untung...hihi. Tu yg tak kisah pun jd tukang cuci di sana.....:)

mama aryan said...

utk safety xpe pakai je..ensem apa

eelobor said...

hehehe... pernah kena tapi situasi berbeza. di kedai makan... ada customer panggil saya nak ambik pesanan... aduhhh....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...