Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, November 14, 2012

Losing bestfriend

Slm

Kenal dia tak lama tp rasa hati ini dekat sgt dgn arwah.

Mungkin sebab dia senang menolong, ikhlas mengajar (sy slow nak faham kekadang) dan dia jenis cukup penyabar orgnya. Dia byk terasa hati tp dia diamkan je, buat jugak keja wlpun cam nak guna 4 tgn utk siapkan keja. Dia ambik tanggungjawab sebulat2nya (sebab tukang incas projek byk main taici) dan dia jugak la yg selalu kena marah..

Sedangkan bukan salah 100peratus sebenarnya.. Cam dia nih 'puch-bag' arr.. Tp sabar.. Kalu paling byk pun dia mengadu ngan sy.. Aduhai.. Kesian tau.. Sy tolong sama2 siapkan kerja tuh.. Tau susah sgt nak siapkan tp terpaksa kannnn.. Skrg siapa lak yg nak ambik alih sedangkan yg tinggal tak ada yg betul2 terer benda tuh.. Tuh la kannn.. Ajal maut bukan ditangan kita.. Byk ilmu arwah bw bersamanya.. Yg tinggal harus berjuang sepatutnya.. Rezeki harus digali.. Kerja tertinggal harus disiapkan..

Tak sangka bila jumpa org sebaik dia, kenalnya sekejap.. Ilmunya byk lg nak dibelajar, tp redha ketentuanya..

Dia ku anggap tulang semangat, dia selalu bagi nasihat, dia selalu ingatkan utk sabar..dia selalu mengajarku wlpun terpaksa berulang2 kali.. Aduhai.. Dia nak aku stay keja situ.. Atleast smpi bulan januari.. Sabar katanya.. Masalah dtg kau buat tak nmpk jew.. Jgn layan sgt kerenah mrk.. Buat bodo jew.. Takper... Aku kan ada..

Yer kau ada tp smpi tanggal 12.11.12 dan kau biarkan kami tunggang terbalik.. Aku hilang sahabat, aku hilang guru dan hilang teman. Aku rasa sesal pdnya byk sekali.. Tak sempat nak minta maaf maklum la aku sering bergurau.. kekadang gurau kasar.. huhuhu..wlpun ku tau dia bukan jenis simpan dihati.. tp manaku tahu kann


Tenang la dikau disana, moga2 roh mu berbahagia disana, insyaallah kami akan senantiasa mendoakan dan sedekahkan al-fatihah buat kamu.




~Ari senin tuh.. mama demam, penat maybe.. plus terkejut.. smlm gelisah, memikirkan camner la nak keja arini.. pepagi dah smpi office tp takde sapa dpt buka office sebab selalunya arwah yg tukang buka pintu office.. huhuhuhu.. sayu dihati.. kejap td aku diminta siapkan kerja arwah.. insyaallah akan ku cuba.. pusing belakang tgk meja dia.. sepi arini.. ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

3 comments:

Kakcik Nur said...

Innalillahhiwainnailaihirojiun.

Allah lebih menyayanginya.

Kak Izan said...

Biarlah dia pergi.. Dia pergi meninggalkan kenangan manis buat mama.. semoga dia tenang di sana.. dan semoga Allah SWT memberi kekuatan buatmu juga...al fatihah...

Kesuma Angsana said...

Alfatihah sekali lagi ye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...