Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, November 19, 2012

Kisah Mimpi & Leteran berbisa


Salam..

Kisah Mimpi

Satu malam yg indah.. Si ibu dengan lemah lembut memerintahkan anak tercinta utk tidur kerana waktu sudah melepasi lima belas minit pukul sepuluh..
Jawapan si anak mengejutkan si ibu..

Anak : nanti jap ma.. Nanti la

Ibu : lewat dah nih.. Gi tidur gi

Anak : mama, maman takut la..

Ibu : takut apanyer

Anak: malam2 asyik mimpi jew.. hukhukhuk

Ibu: mimpi apa lak nih
Si anak dah buat muka memek nak nangis

Anak: Mimpi dinosaur

Ibu: apa.. (Dlm ati dah gelak dah)
Ala lawan jew la dinosaur tuh..
Maman kan kuat.. Anak laki mama kuat kann


Anak diam dan si ibu pun sibuk kehulu hilir dr depan ke dapur pusing-pusing si ibu nampak anak dah berdengkur di sofa.. Hahaha mace2 la mu nih maman..


maman with bobot..
penakut nih.. :p



Kisah Leteran Berbisa

Walaupun cuti sekolah panjang, itu bukan bermakna mama dan papa tak berleter utk dia buat keja sekolah.. hahaha.. stress gamaknya org tuh kann.. #sentap

pusing2 tgk dia.. dia dah pegang buku dan mula buat keja kat buku.. sejuk hati jap.. akan tetapi..

dia majuk2 manja bila dia tanya atau suruh mama tgk dia tp mama buat donno jew.. last2 bila mama tanya dan buat2 tgk apa dia buat.. senyum balik..

dan bila mama snap pic nih.. dia siap request send pic dia tuh kat papa.. masa nih papa kat medan permainan badminton yg kununnya thn depan nak kalahkan lim chong wei.. ahaks.. poyo jew.. hahahaha
dan papa reply with text.. 'bagusssssssss' mesti papa bangga kann.. anak mendengar kata.. gud job maman.. :p







lepas jew mama send pic tuh.. maman tutup buku ambik bobot dan dodo.. hahaha.. terbaik kannn



sekian.



~Dia lah madu dia lah juga racun.. kasih sayang buatnya tak terhingga... ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

1 comment:

Kakcik Nur said...

Itulah anak...

racun dan penawar dalam hidup kita. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...