Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, November 28, 2012

Tips Blog | Pertanyaan jujur..


salam..

bagi blogger2 yg rajin tinggalkan komen, adakah korang akan datang balik pd blog yg korang tanya dan sedihkah jika pertanyaan korang tak di balas atau dijawap..??

atau korang just follow dengan men'klik' kat satu kotak dibawah pada ruangan komen utk mendapat email notification jika blogger yg anda tanya membalasnya..

banyak cara kann.. :p

bagi blogger mama yana sendiri.. kekadang sukar nak entertain semua komen, sebab mama ada keja lain yg lebih utama, berblog bila free jew ye.. korang pun sure faham kann.. bg yg dtg dan komen if mama tak reply, mama suka terjah jew blog korang dan tinggalkan komen (if ada idea) atau just say hai dan tinggalkan jejak.. sure korang boleh terima kan.. hehehe

kiranya mama dah buat blogwalking dah la tuh kann.. see just easy doing blogwalking.. so korang rajin2 la tinggalkan komen dan mama akan terjah korang.. hahaha.. :)

pic: google


kiranya dah kasi tips dah tuh.. :) ok2.. nih lg satu..

Selama hampir dua tahun dalam merapu merepek dlm dunia blog nih.. :p

mama akui yg sesiapa blogger yg rajin upkan entry kerap atau kata nama lainnya rajin update entry baru dlm satu haritu smpi 5-6 entry.. mmg akan boleh jadi blogger famous.. betul. caya la. cepat update jika nak fames.. hehehe

lagipun sebagai pembaca blog mama mmg suka blogger2 nih selalu up entry. suka baca la kan lagi2 kalu tgh free. hahaha

lg satu, mama suka tgk pic2 lawa2 dlm blog.. dan memasang niat utk melawakan pic2 dlm blog mama sendiri.. #berangan itu harus.. tet-tet.

mama suka jika ada entry yg ada something.. (hahaha.. kelakar kann.. sedangkan mama sendiri merapu je) tak kisah la.. janji something like info, like idea2 bernas, like ilmu2 berguna.. hehe.. macam2 lagi la.. kata nama lain ialah blogger yg kreatif la.. like me.. (muntah ijo)


nih entry utk sapa2 nak bagi blog dia lagi angun dan jelita.. dan mama sendiri cuba sedaya upaya membaikpulih apa yg kurang.. sharing is caring..:p

:)









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

9 comments:

Aku Ibu Muda said...

cerita psl komen ni.. kalau komen sy berbentuk pertanyaan yg mmg mngharapkan owner blog reply... sy akan tick utk email follow up komen :)

Kakizan Omar said...

bagi akak yang tak sempat nak jengok balik nie.. tak kesah kot kalau blog yang akak komen tu tak reply komen akak.. tapi sangat suker kalau kawan2 yang jengok n3 akak mengomen n3 akak hihihi...walaupun juz say hi.. tul tak?..:D

munna said...

samalah ngan munna jrg balas komen.... selalunya blogwalking jer....

JaSSNaNi said...

tak per la.. kalau org nak jawab.. tak nak jawab pun tak per kan.. paham2 sendiri je la.. kita dok depan pc ni bukan 8 jam dok depan blog.. kena wat keje opis lagi.. so mana lagi penting.. blog ka peyuk nasi? hahahahaha..

Sooyaree said...

Kita pun kekadang tak terjawab, atau tak dijawab, hehehe...

Tapi paham le, semorang ada kerja memasing kan. Kecuali la full time blogger!

Kesuma Angsana said...

samalah kita kdg mmg x sempat nk reply komen

Zuraidah Butang said...

Hhah kalo mcm tu smpi bile sy tak jadik blogger femes..eheh.seminggu skalik jek update

mama maman aka yana said...

zuraidah..>> redha jew la tak dpt jd fames.. hahaha.. janji kita happy..:)

mama aryan said...

akak pun kdg2 x balas komen2 tu,tp akak akan bw blog dia pulak..akak akan baca apa je yg org tulis,kalu bole komen akak komen,klu tak akak baca je..hehe
nak jd femes??? ehehe..setakat ni satu hari satu entri je,sbb idea tak mari nak citer byk2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...