Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, November 10, 2012

Jom sama2 tingkatkan Trafic Blog!!!


Cara Tingkatkan Traffic Blog!

Blogwalking adalah kegemaran mama.. tp kekangan masa selalu meng'limit'kan mama (ayat rojak yer.. maafkan sy) dan seronoknya bila blogwalking nih kita jumpa macam2 yg menarik... so mama decide to try.. hehehe

Cara nya begini:


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. My Big Family & Friends

2. ABCMILO

3. matdin

4. MSR @Blogger

5. tengku nizam

6. mizz shizu

7. Myself V3 Me &

8. Blog Hanz

9. BeMie's WoRLd

10. Farah Shafiqah

11 . Qila Razak

12. CekLa

13. Miss Yaty

14. Magrib menjelma



PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...


 


1. ABCMILO

2. matdin

3. MSR @Blogger

4. tengku nizam

5. mizz shizu

6. Myself V3 Me &

7. Blog Hanz

8. BeMie's WoRLd

9. Farah Shafiqah

10 . Qila Razak

11. CekLa

12Miss Yaty

13. Magrib menjelma
 

17. blog anda


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.16, jumlah backlink = 1
Posisi no.15, Jumlah backlink = 5 
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625




Kita sama-sama cuba jaya okk….



***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

5 comments:

Kakzakie said...

Wahh.... kalau dah beribu-ribu lemon bimbang tak dapat nak bw semua blog susah juga tapi syoknya ramai tu!!

jeBateja said...

Waka...waka...sulah mcm MLM aaaa......ahakz

TiranaAduka said...

salam mama yana
nice entry..
rasanya ini cara nak tingkatkan backlink... ape pun thanks sudi kongsikan disini...

free backlink tu sis tapikan sis kalau banyak sangat backlink akan jejaskan seo alexa blog kita..
mungkin sis lebih arif ttg alexakan...

maaf sis kalau saya tersilap...masih baru di alam blogging ni...

Kesuma Angsana said...

tq share ye

eelobor said...

hehehe.... mcm best jer kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...