Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, November 7, 2012

Harus Pilu kah..??


Salam..

Tau arini ari rabu.. hari tanpa ayat meleret2.. cukup sekadar satu pic yg menberi ruang utk pembaca setia blog anda memahami maksub disebalik pic tuh..

tp

bg mama rasa arini.. mama nak bercerita juga.. taknak baca sudah.. tiada paksaan..

smlm.. bos lama tipon.. bertanya kan psl drwg yg ai buat utk depart civil. diorg cr tak jumpa, katnya hardcopy pun ai tak letak dlm file.. (maybe kot.. time tuh ngah bizi ngan keja2 lain gak.. masa tuh sibuk sesangat tp terpaksa tolong depart civil sebab budak tuh takmo buat.. bz kunun.. so ai tak bizi meh..??)

mama cuba ingatkan blk folder yg ai letak.. tp kompom bukan dlm drive c.. sebab tak profesional kalu letak drwgs slm drive c.. drive c utk pic2, lagu2, document2 resepi dan sebagainya la atau lebih senang drive c utk personal thing only.. hahaha

ok.. setel tuh ai blk.. dan normal bg ibuk2 bila smpi umah.. tidak kelek tipon lg dah.. tgk2 blk pun dah ada missed call dah.. ai tak kowser nak call sebab rasanya takde cara dah nak tolong.. lagipun ai dah berhenti dah so sapa2 kena handover keja tuh kena pandai2 guna kebijaksanaan beliau utk dptkan blk..

lagipun masa ai nak bereti dulu pun takde officially handover.. ai sendiri kena buat handover sendiri.. harap diorg take note next time la..

kalu nak salahkan sy pun takleh 100%.. sebelum atau smpi last day ai bereti pun ai still cuba siapkan apa yg patut ai siapkan.. ai sendiri pandai2 uruskan atau siapkan apa yg patut takut nnt diorg susah nak cari bila ai takde.. tp mungkin ada juga la ada benda yg ai miss tuh.. takleh nak ralat dah kann..

mlm semalam, tertengok ex-office yg mmg uruskan projek tuh mengadu nasib.. mlm ni nak kena tenangkan diri dan make sure rest enough because esok kompom dia kena shot atas bawah masa meeting..

kesian ngan dia but nothing can ai help.. tuh pun lucky ai tolong jugak buatkan utk dia.. sedang dia punya depart atau org yg sepatutnya buat taknak buat.. jenis nak keja senang dan relax2 je.. kata lain.. takleh nak buat kalu kerja urgent2 nih..tak guna ada pengalaman berbelas tahun tp kerja berkira.. tah la..

masa berhenti dulu pun, benda2 gini yg buat mama gagah nak berhenti.. sakit hati ngan habit mrk2 yg seronok menolak keja pd org lain yg tak sepatutnya terbeban dengan tugasan mrk2.


terima kasih bg yg sudi membaca. skrg dlm hati terasa pilu sebab tak banyak boleh membantu pd bos yg cukup baik pd sy dulu. huhuhu.



pic frm google.




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

3 comments:

azieazah said...

drwgs tu apa?
kadang-kadang tension kan, dah balik rumah pun kene ganggu dgn keja opis lagi.

mama maman aka yana said...

kak azie.. drawgs tuh drawings.. hehhe

Kesuma Angsana said...

yup faham sgt2 pernah kena juga sebelum ini.. apapun sabar je byk2 ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...