Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 23, 2013

I know it not easy.. but this is the TASK.. so..

Assalamualaikum...

I know it not easy.. but this is the TASK.. so.. (sambil2 angkat 2-2 tangan sambil senyum)

[hadap la kau yana] kiki.. ini lak ai sendiri yg faham.. kuang kuang kuang.. :)

kata2 td kuar dr mulut my Technical Manager.. aduhai.. makcik nih dah rasa nak menangis dah nih.. tau dah dekat setahun kat sini tp masalahnya den nih takde sapa yg nak ajar satu2 (cam budak tadika tuh) kena pening2 lalat cari sendiri tau.. aduhai.. terasa setiap sejam aku cam kena jumpa dia.. aduhai.. sabar eks.. mesti pasni aku terer punya (bg semangat utk diri sendiri)

"Terasa nak bhenti keja.. nak goyang kaki tp takmampu.. aduhai.."


Nasib baik aku ada blog.. so boleh la aku meluahkan rasa hati sendiri.. wlpun kenyataannya menceritakan kekurangan dan kelemahan sendiri.. takpe la eks.. bukan korang keja cam den pun.. korang semua terer2 punya kannn.. semua bagus2.. kann.. kiki


tp betul gak bab apa yg dia ckp.. smpi bila aku nak buat keja simple2 je.. so kena la jugak buat task mencabar kemahiran dan minda.. tuh pun belum lg sampai waktu aku kena kejar pergi ke SITE.. tolong la.. aku taknak.. panas oooiii.. dia dah bg kata2 bergurau dah.. dia nak suruh aku merasa suasana kerja kat site lak.. aduhai.. kesiani la hamba boleh tak..?? kiki..


 :)



takleh nak bayang ai sama2 bekerja ngan mamat bangla dan nepal kat site.. kompom ai jadi pujaan ramai kann.. almaklum ai kann retiss.. pui.. kikiki

Apa2 hal pun.. jap td.. my technical manager dah kasi pertolongan.. dia suruh sorang staff berpengalaman tolong ai.. lega rasanya ada yg menbantu dan sama2 merasa sakit kepala.. suka mak.. hahaha..

(dia pun pening bila ai terangkan status dan apa yg dah ai buat.. sempat dia ckp me done well but the problem is alot thing to do but cannot done by myself.. kiki)


7 comments:

Fiza Rahman said...

Kak..senang naik pangkat klo buat keja lein dari kita nyer job scope.

Tapi kan...saya pon tak suka keja kat site ☺☺

mama maman aka yana said...

fiza..>> takde naik pangkatnyer syg.. kerja akak nih smpi mati pun takdenyer naik pangkat... hahaha.. :)

Rai Ourkizuna said...

bila kena buat task baru mmg buat rasa mcm nak berenti keja kan.. wakaka..

anyway..good luck.. insya allah.. sabar dan tekun..nanti lelama mesti cekap..

n O e s u h a i m i said...

yana..take it easy...sure u can do it...ini lah cabarannya...baru bess..cabar diri..yg penting...jgn malu bertanya...buat muka x malu jer...buktikan pd ur manager...yg u boleh buat...

Kakzakie said...

Yana take the challange!!

Kakak pernah kerja sebagai Project Administrator. Kakak pakai topi dan boot ke site tau, kakak panjat tangga, kakak tengok atas siling, masuk tangki nak buat sewage tank - seronok sebenarnya. Balik masuk ofice tengok layout plan.. bila project siap, dapat CFO semua termasuk bomba, majlis semuanya baru akan rasa manisnya.

Masa muda inilah buat kerja lasak Yana, bila dah tua macam kakak barulah rilex, tapi org dah tak boleh tipu kita sebab on sie kita tahu, office laaagilah kita tahu kan...

ZazaMyMoon said...

itu cabaran utk u yana..
ambil cabaran tu ok.. chayokkk =)

AyueJean AJ said...

Dun give up kak...
Jadikan suatu cabaran... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...