Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 16, 2013

Pemandu Berkhemah

Assalamualaikum...

Kisah pemandu arini.. kisah me la sapa lg.. kiki..

Selalu sampai kat mana2 simpang yg memerlukan mata pandang depan dan pandang belakang.. maybe org lain pandang belakang mengikut cermin belakang atau cermin sisi.. me lak.. kena gak cam pandang dengan mata sendiri..kena gak menoleh ke belakang.. hehehe.. sebab kekadang kena hon jew.. tgk2 dah dekat dah kereta kat belakang... huhu.. sian gak tau.. wlpun signal tuh takleh kata tak buka.. dr jauh lg bagi signal.. dorg nih pun wlpun tau maybe kereta dr simpang akan keluar tp masih lg bawa laju2.. oh kesian.. takut tau gegirl nih..

pg td pun sama.. me nmpk dah kereta sebijik dengan sebuah bas laju (bas kat belakang kereta tuh)... so me pun just tunggu je sebab memasing cam laju.. tp tak sangka2 kereta tuh boleh slow dan siap dia terberhenti sebab tunggu me keluar dr simpang.. oh.. tak sangka sungguh.. maybe sebab dia tgk muka me yg penuh sayu kot memandang kenderaan mereka yg laju2 nih.. bas tuh lak mengerunkan.. laju jew menukar laluan setelah kereta tuh dah slow.. oh sungguh berterima kasih sgt pd kereta tuh.. tp takleh nak angkat tanggan pulak.. sebab seriau dengan bas yg laju tuh.. oh tolong la berhati perut pemandu bas.. 


Pemandu perem memang selalu kena buli kann.. sabar jew la.. tp kekadang pemandu wanita la jugak yg over cara pemanduannya.. terlalu selfish ok.. me pun maybe penah buat kot.. hahaha.. minta sama2 beringat dan mengubah cara kita memandu.. kan...


Pesanan khidmat masyarakat yg tak perlu dibayar.. kikiki

pic yg disnap minggu lepas kot.. time ujan lebat giler.. huhu.. time nih la jugak ada pemandu mencucuk belakang suruh kita laju.. agak2 la brader.. eh ke kakak..?? hehehe



:)


Kekadang terfikir.. bagaimanakah nak cara utk mengikhlaskan hati.. huhu

3 comments:

maria firdz said...

sy klu org bg signal bg je jln.. klu yg x bg signl trus msuk n himpit tu yg geram.. yup/... pmpuan pun rmai dh wat prngai gtu...

JaSSNaNi said...

kadang2 mmg ade pemandu prihatin.. tapi banyak yg nak menang ke deme belaka... last week mmg hujan lebat giler kan, khamis tu lah.. nak beli susu baby langsung tak jadi.. tapi time2 hujan ni tak patut lajukan kenderaan.. bahaya betul main cocok2 kat belakang ...

mama maman aka yana said...

maria..>> tuh la dia.. sabar berbanyak la kann

jassnani..>> minta sgt ramai lg pemandu prihatin.. kita nih cam rasa ditindas sensangat..

mmg bahaya sgt.. gerun sebab mata kurang nak nmpk sebab gelap dan ujan lebat.. dia lak dok highbeam.. kita nih dok pulak mengelak dr org yg dok menghimpit.. huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...