Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 2, 2013

Kerna Aku Bukan Bidadari

Assalamualaikum...

Hari2 tulis benda2 yg tak berfaedah.. semua pembaca mama yana jadi buhsan dan tak minat nak terjah sini ari2.. kann.. yer ke.. besh apa blog mama nih.. caya la.. *promosi free utk diri sendiri.. ahaks.. :)




sebekas asam buat teman2.. ahaks



Tengok pic diatas dan sila jawab pertanyaan ini.. Profesionalkah aku bila semua jenis makanan ada diatas meja berbanding dengan kertas kerja yg merapu dan merepek..?? 

Merapu dan merepek la bila stress.. kiki.. sebenarnya, aku cintakan kerja.. kerja yg tak menyakitkan kepala.. tp mana ada org nak kasi kerja senang2 utk bayaran tetap tiap bulan.. baik dia (bos) buat sendiri eks.. kiki..


Suasana tempat keja sekarang berlainan sekali anginnya.. ku sendiri.. ambik inisiatif sendiri.. berpindah tempat duduk.. dulu pernah nak pindah tp cam ada yg tak setuju so me diam2 dulu.. skrg me dah kompom kan..

[oh bg yg belum tahu.. ini juga yg prihatin la kann.. sebab sebelum nih banyak kali meroyan pasal surat kompom nih..( sila baca SINI dan SANA.. ) me dah kompom dah.. effektif by feb 2013 without any increament just me dpt alaun tranport je.. sad but me terima dengan rela ati.. eh rela ke..?? kiki]



berpindah tempat pun kat sebelah jew.. sebab junior engineer berhenti..[kerusi panas nih.. setakat ai kerja sini.. dah dua org dah berhenti dan mereka duduk di tmpt ai duduk skrg..] duduk dalam seminggu.. dpt jiran lak.. BF uols.. hahaha.. dia tukar tempat pun sebab tak tahan sebab aircond kat tmpt dia direct atas kepala.. tuh dia pindah tuh.. dia nih pendiam sikit.. so jarang2 la dpt berckp.. lg pun kena speaking london uols sebab dia org filipino asli.. kiki.. ada ke yg tak asli..?? cer cite yana.. hahaha


Walaupun kompom tanpa increment kann.. ini bulan kita dpt jugak increment.. tp tak berani ckp yg increment ini backdated for 3 month or mmgg kompom effective this month with that figure.. of my.. jika backdated.. so sad sungguh increment dia.. jika tak backdated.. makcik happy la wei.. berbaloi2 la jugak penantian berbulan2 nih.. oh hampir setahun aku disini.. bos pun ingat.. ahaks.. ai lak tersentap.. ingat rupanya dia.. hahaha.. dia perkenalkan new staff kat me and dia boleh ckp me kat sini hampir setahun.. ada juga ingatan dia kat ai kannn.. *merapu yer.. sabar jew la


:)





*Title entry yg hape2 tah.. setelah panjang lebar menaip title post la yg paling mencabar nak kasi letak.. huhu.. aduhai.. 


2 comments:

Kesuma Angsana said...

all the best yer dgn gaji & jiran baru hehehe

Nazayiena Ayiena said...

Tahniah dpt increment bulan nie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...