Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 22, 2013

Percutian @ Medan : Day 2 (Part 2)

Assalamualaikum...


Kawan2 sila baca blk entry sebelum ini [LINK] sebab ini adalah sambungannya.. hehe

Tuan blog sendiri kompius dah sebab dah lama sgt kan dibiarkan cerita itu tergantung (tau mmg takde yg kisah cuma sekadar coretan buat kenangan je kot)

ok.. lepas makan.. kami balik ke hotel utk solat dan bersihkan diri.. tp yg banyaknya menbetulkan urat je.. kiki.. tp takleh nak dodo lama.. sebab nak kuar lg.. papa dah serender.. dia nak tinggal di hotel je... 

belah petang kami ke Medan Mall  mencari Es Teller 77.. hehe..

pic pinjam dr pakcik google.


pinjam dr pakcik google


Es teller nih cadangan kwn office yg pernah pergi Medan.. dia kata kami kena try sebab lain dari kat malaysia nih.. hehe.. es teller nih cam air cendul.. tp ada campuran lain seperti potongan buah nangka dan potongan isi kelapa.. selain itu ada la cendul gak.. hehehe...

Sebelum menikmati Es Teller.. sempat pusing2 mall dulu sekadar mencuci mata.. almaklum sudah tahap bankrapsi dah makcik.. hehe.. si kawan ada la dia shopping seluar ngan kasut kat sana.. harga lebih kurang sama jew.. tp beli sekadar tanda ingatan yg ada la buah tangan utk sendiri yg beli di Medan.. kiki.. me tgk jew.. malas nak guna kad kredit.. nnt pening lak nak menbayar blk.. biasa la.. tgh bulan lg tuh kann.. :)

Dah puas pusing.. (me sebenarnya dah rasa nak menangis sebab kaki dah sakit sangat dah.. tuh la degil.. papa dah ckp dah.. mama bukan larat sgt nak jalan2 tp sebab hati nak jugak berjalan tgk tempat org so kederat kunun ada jew.. kiki)

kami ke Es Teller 77 dan dapat la merasa uols.. si anak la.. tiba2 je ckp lapar sedangkan belum la lama mana kita lunch td.. so disebabkan dia nak makan.. kami beli makanan utk dinner sekali.. taupau je la.. si maman makan situ.. hehe.. dia makan nasi ayam penyet (nih agak2 jew sebab nama dia susah nak ingat).. save gak rupanya beli mknn situ.. jauh lagi murah uols.. hehe

Ingat dah lepas makan dinner tuh, nak kuar pusing2 kwsan hotel.. banyak kedai2 sekeliling hotel yg jual macam2 barangan seperti kain baju, bag atau handbag kulit, mainan anak2 dan mcm2 la.. kunun nak cuci mata..

tp sayang seribu kali sayang kot.. hehe.. me tak larat nak jalan.. maybe sebab makan es teller yg ada nangka tuh.. me ada masalah perut sebu.. memulas2 tp takmo kuar2 angin atau selain angin la yer.. hehehe.. so rasa perut masa tuh cam nak pecah dah..  cuba minum air panas pun tak berapa jalan.. dah sebu dan berangin tuh.. kompom2 la angin naik kepala.. huhu.. telan ubat dan cuba dodo.. sian papa sebab dia la yg sibuk mengajak.. almaklum dia dah refresh blk dah sebab dpt relax cukup2 kat hotel.. kiki.. tambah2 ngan penat seharian berjalan so mmg lena.. kawan me lak dia ambik org utk mengurut badan.. murah je.. rasanya dlm rm30 utk seluruh badan.. boleh mengurut kat bilik lak tuh.. mmg berpuashati la yer..

ok.. nnt sambung utk last entry yer.. hahaha... suka eks buat entry bersambung2 nih.. atleast ada la benda nak ai merepek kat blog kann.. hahaha


  :)





4 comments:

Mrs Ariena said...

Bestnya mama pegi holiday...bila la nak pegi lagi ni..hihi

Chinta Safia said...

ermm..sedap sedap

Namee Roslan said...

seronoknya akak pergi bercuti ! saya pun teringin sgt tapi takde masa yg sesuai. hubby pulak kerja. :/ hmm. honeymoon pun belum lg. hehe

ZazaMyMoon said...

Es Teller ni ada kat Klang branch dia..
Zaza suka pegi sana sbb nak makan pisang goreng keju nya yang enak banget hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...