Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 8, 2013

Kesilapan

Semalam selsema smpi separuh kotak tisu habis digunakan.. Smpi solat pun tak selesa.. Aliran air hidung cam paip taknak henti2.. Ambik ubat zytex kul 8.30mlm.. Tp cam takde efect ubat tuh.. So decide ambik piriton yg effectnya mmg excellent sgt.. Half a hour dah lega.. Aliran hidung dan almost stop.. Dan dpt tidor lena sgt.. Fyi piriton mmg boleh menyebabkan kemengantukan yer.. :) so lega la kann.. Ingat boleh gi kerja dengan senang hati esok pg..

Tp pg nih..

Sedih sgt.. Mengantuk cam dpt ubat bius ok.. Bila cuba bangun mengigil kepala lutut.. Huhu.. Tp kena siapkan anak nak sekolah kann.. Lepas diorg kuar mama baring balik dan terus hilang lg.. Tidor tak sedar diri.. Huh

Sedar2 pun kul 10pg.. Bagus kann..?? Aduhai.. Tepuk kepala dan cuba bangkit.. Mengigil lg uols..

Td wassap papa ckp mama tak gi keja lg.. So dia ckp gi klinik je.. Maybe mengantuk teruk sgt psl ambik overdose ubt selsema.. Takut lak ada apa effect ngan kesihatan.. So better jumpa doktor dulu.

Dalam gigil2 pun cuba bakar roti dan buat air.. Fikir lepas nih takde la gigil sgt kann.. Alhamdulillah lega sikit kepala tutut.. So dpt la drive ke klinik kalu tak kena tunggu papa blk keja br gi klinik.. Tu pun td gi klinik kul 1.30ptg.. ;)

Dan.. Br jew balik dr klinik.. Doktor ckp mengigil tuh mmg side effect dr ubat selsema.. I guess overdose la kann.. Satu lg... Tekak sy jugak sakit dan bengkak so.. Alhamdulillah dpt ubat utk hilangkan bengkak tekak dan ubat utk sakit tekak (hisap).. Tekak ai bengkak as side effect ubt tuh gak.. So sakit sikit la bila telan air liur. Disebabkan bengkak tuh ai jadi ilang selera nak menelan mknn.. Huhu.. Mkn soft food jew.. Like buah.. Hehe

Doakan mama cepat ok yer.. ;)




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments:

AyueJean AJ said...

Semoga cepat sembuh...

Chinta Safia said...

semoga cepat sembuh yer mama yana dan jangan lupa minum air kosong banyak.

ariana said...

Semoga cot sembuh ye..musim demam ni, cuaca pun terlalu panas kan..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

moga cepat sembuh..insyaallah.

eelobor said...

dah ok ker selsema tuh? jaga kesihatan yer...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...