Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 1, 2013

Mama Yana Ambik Upah Jahit Bling-Blig..??

Assalamualaikum...

Sejujurnya me mmg minat bab menjahit bling2 nih.. suka sgt jika dah siap tuh.. cam cantik je (dimataku ini).. wlpun kekadang me cuba utk jahit sesimple yg boleh kat baju sendiri sebab takmo dikatakan sarat or OVER.. tp tak over tak besh.. kann.. hahaha

Menjahit nih boleh dikatakan hobiku, minatku yg mengebu pd manik2 yg berbagai warna.. oh my.. rasa cam nak beli semua manik yg ada (if gi cari manik kat kedai manik la).. selalunya nak cari warna biru.. jadi terbeli warna hijau, merah, kuning atau apa2 saje yg menarik.. kiki.. giler kentang betul kann

Tp bila ditanya.. Mama ambik upah ke menjahit manik nih..?? mama jadi penasaran.. sebab hati cam nak tp cam takleh ambik.. sebab me kekadang tuh busy ngan keja pejabat.. kekadang balik keja pun badan dah lembik so bila masa la nak bermanik lg kann.. selalunya bila org hantar @ suruh jahit manik nih kompom nak cepat atau ada had masa yg dirasakan perlu siap kannn... tp me kekadang takleh nak kejar masa sgt... ada ke org sanggup tunggu sebulan utk dijahitkan manik dibaju belah tangan saje..?? jika ada so boleh la kasi me utk dijahit.. hahaha.. teruk sgt kann.. tp itu bukan la 100% betul la .. maybe boleh je siap cepat.. kiki.. it's depend.. ceh.. speaking omputih lak.. :P

contohnya.. baju mil yg me tepek kat entry sebelum ini [LINK INI].. dapat baju tuh hari khamis.. malam tuh jugak start jahit dan kini siap sudah sebelah tangan.. tinggal lagi dlm 40% progress.. hhahaha.. giler kentang laju.. kiki.. sebabnya si hubby dan si anak sekejap2 tanya.. 'siap dah ke mama baju wan tuh..??' 'tgk mama buat takat mana baju wan tuh??" aduhai.. so stress ngan desakkan sisuami dan sianak.. kiki.. ke si wannya yg asyik tanya pd sianak atau sicucu..?? no idea la makcik.. kiki


Satu lg masalah bg me utk nak bling2kan baju org nih ialah nak letak HARGA utk hasil jahitan me itu.. me nih menjahit ala-ala segan2 nak taknak nih malu la nak letak harga mahal2 cam pemanik yg fames tuh kann.. siapa la diriku.. kann.. kiki.. kekadang me just biarkan je org yg tempah jahit itu yg letak harga.. gitu.. ada org buat gitu... me je kot.. hahaha.. sengal eks.. :)


So ada ke yg betul2 berminat nak me bling2kan baju uols..?? kiki.. cepat2 buat tempahan sebab me maybe ambik limited sgt utk menjanjikan kualiti dan juga utk pastikan korang dpt pakai baju korang utk raya nnt.. hahaha.. so cepat2 fikir dan cepat2 tinggalkan any contact no or email utk me contact korang (yg betul2 berminat dan dah ada baju yg nak dimanikkan yer).. :)


:)




Notakakiku: betul2 ke atau aku berangan jew nih.. ada ke yg nak suruh ai manikkan baju diorg nih.. hahaha.. boleh caya ke siap nnt.. kikiki.. :P


baju ai sendiri ada 3helai yg sedang menanti utk dimanikkan.. plus sudah ada yg berjanji sehelai baju utk dimanikkan sebelum raya katanya.. (kwn adik mama) jangan hantar lambat pastu nak cepat je.. terbogel mama nak siapkan nnt.. ahaks.. 




7 comments:

AyueJean AJ said...

Owhhh.. Macam tu kisahnya..
Ok persoalan dah terjawab... =D

diana said...

bestnya klu pandai jahitmanik ni.boleh buat duit...

JaSSNaNi said...

wahhh.. amik upah jahit manik u... best2 ni.. lip lap lip lap raya nanti ye mama..

jeBateja said...

Kalau tak yakin...jgn le cuba...nanti jadi mcm kawan den...3 kali raya baru siap.....marah customer....

mama maman aka yana said...

AJ>> kiki.. panjang berbenor kan penerangan ai.. kiki

diana..>> nnt kita buat entry toturial yer.. pasni boleh cuba buat sendiri.. :P

jebateja..>> nmpk benar diri ini tidak yakin dan org pun tak yakin ngan diri ini.. ai cuma taknak tabur janji pastu takleh siap senang awal2 dah tau kann..

ieda immi said...

aah susah kalau x yakin boleh siap on time nie .. pelanggan nie macam2 jenis .. pening juga kepala ...

apa2 punnn semoga dipermudahkan .. insyaallah kalau kita berkira2 dari awal ;)

Kakzakie said...

Jahit manik ni menagih kesabaran dan mood. Kalau rajin cepatlah siapnya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...