Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 22, 2013

Tak dapat nak baca NASIB diriku

Assalamualaikum...

Apa khabar uols.. teringin sgt nak berbicara disini wlpun ada seakan akal menolak utk tidak diceritakan.. huhu.. akal dan hati berkomplik.. aduhai.. biasa la kann.. 

Pagi tadi bila start kerja.. terasa cam hanyut.. sakit kepala.. minum dah.. sarapan dah.. sebenarnya semalam pun tido tak lena.. panas sesangat kot.. penat pusing nak cari angin dr kipas yg setia berputar.. so anggap maybe badan penat kot.. 

tghhari kuar makan.. bukan makan cuma taupau dulu.. taupau mcd jew.. on the way blk ke office.. tiba2 dada menyesak.. senak sgt.. tekan punya tekan baru lega.. jika lepaskan tekanan dada.. rasa sakit menyusuk.. kwn ckp maybe ai ada masalah jantung kot.. itu salah satu pertanda... entah.. me fikir maybe sebab impact dr eksiden dulu (dah hampir 6thn eks.. thn 2007 yg penuh kepahitan) tah la.. tak tau nak kata apa.. just berdoa agar me jgn la leka sgt dr bertaubat.. mana tau jika ditarik nyawa.. aduhai.. banyak dosa ari2.. tak terhintung..

ptg nih lak.. kepala menusuk2.. panas jugak ai guess.. geram sgt.. masuk bilik air.. buka tudung basuhkan kepala.. termenung mengenangkan nasib.. aduhai sayang.. balik2 kat office me buat air kopi pekat which ai cuba nak elak dr minum kafein.. aduhai.. terasa kurang sikit hanyut kepala.. banyak benda nak kena setel tp sakit datang melanda.. 

susah nak puaskan hati org dan hati sendiri.. sakit kepala cam nak pecah.. aduhai.. bertabah eks..


Jika mmg sudah tertulis ajal ku dekat.. maafkan aku.. halalkan makan minum.. halalkan hutang ilmu, hutang wang, hutang janji, hutang pelbagai hutang.. doakan aku sejahtera disana.. banyak dosa ku yg tak terampun.. jika benar ajal ku dekat doakan aku pergi dengan penuh kehormatan dan penuh keredhaan. amin.

Merepek bila baca kat SINI


Bukan mengeluh, bukan menagih simpati.. sekadar luah rasa hati agar hati dan akal kembali tenang.. :)



7 comments:

rinduan citarasa said...

Meluahkan mmg elok..


take care mama yana. miss u

jeBateja said...

sabo le...semuanya sudah tertulis.....

Namee Roslan said...

mama yana ! sabar ok walau apapun terjadi. memang kadang2 kita stress. akak pergi kedai n beli something sweets ! macam cake ke.. :D nnti insyAllah rasa ok balik.

eelobor said...

Byk istighfar...

SSulieana said...

what happen mama yana?...be strong dan doa byk2 ye...

Mas Zull said...

assalamualaikum yana...kuatkn semangat jgn putus asa...;)

ZazaMyMoon said...

luah kannn.. jgn disimpan didalam hati hehehe mcm pantun plak :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...