Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, December 7, 2012

Bila Mama menagih


slm..

pernah luahkan rasa hati disini -  Luahan hati. Sekarang lak jadi penagih.. penagih hutang.. aduhai..

Jika diingat2 malu *malu nak minta2 kann..

Minta ngan dia tengah bulan nov, dia respon baik.. dia nak byr.. tunggu ujung bulan.. so tunggu la kann..

tgk2 dah nak habis minggu pertama dia diam jew.. sms tak reply.. so cara cam nov aritu gak.. msg kat fb pulak.. tunggu any respon from her.. aduhai.. mmg serik dah uols.. buat baik kena berpada2 kann..
laju gak dia reply kat fb, dia bg reason tak menasabah.. tp kekadang dia kena faham jugak erti perjanjian.. dulu janji sebulan jew.. nih dah nak masuk 5bln.. tah la kann..

Rasanya bukan dengan cara berdiam diri utk dia menyelesaikan masalah.. bila ditagih baru sibuk kasi alasan mcm2.. katanya bos siap potong gaji dia.. apasal kena potong kalu takde apa2 dia buat kann..
this time mama takleh nak berdiam diri.. dengan serik, dengan hati tak sedap mama tegaskan jugak, mama nak pakai duit.. ai nak pakai beli mesin basuh yg rosak.. kannn..


update: skrg dia ckp dia terkilan ngan mama.. aduhai.. pelik org2 skrg..


~Nak diluahkan mati kawan, nak ditelan mati akal.. huhuhu..~



7 comments:

azieazah said...

Pasal duit memang ramai orang hilang kawan, dan sanggup hilang kawan.
Kalu dah menyusahkan, kena la bertegas.

eelobor said...

hutang.... perkara yang paling mudah di pinjam & paling susah utk di bayar kembali.... sabar yer. Insya Allah, semoga dipermudahkan nanti

nor laila said...

as salam...singgah sini pagi ni..

aimaniman said...

Susah kan ada kwn yg liat bab membayar cam ni.. kita plak, diluah mati emak ditelan mati bapak
Akak bukan je susah nak tuntut utang, malah nak minta bayaran sewa pun susah.. takut irg yg diminta malu..

jeBateja said...

wahhh...awat plak dia terkilan....5 bulan tu...

LYAfrina said...

pnh lalui situasi ni..kdg2 diri merana sbb nk tolong org kan?

Kakzakie said...

Serba-salah kalau macam ini kan. Bimbang kerana masalah ini ukhuwah terlerai.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...