Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, December 18, 2012

Bidang tercampak


slm...

mama anggap mama nih cam tercampak masuk ke dalam bidang yg skrg mama ceburi..


frm google.


Dulu lepas spm mengisi borang masuk intitusi tinggi, mama sorang2 jew isi.. tak banyak tanya apa yg elok atau bidang yg terbaik utk mama ceburi.. main isi mengikut keputusan yg boleh lepaskan tahap kelulusan minimum.. almaklum nama pun anak yg sulung so mmg takde sapa2 nak guide.. nak tanya cikgu2 pun jenis yg pemalu (huh.. jenis cerdik sendiri nih susah.. hahaha)

Abah suruh isi so ai isi.. hahaha.. so funny..

Dulu, tokma suruh mama jadi cikgu.. tp diri ini sesungguhnya tak minat.. jenis garang tak reti nak mengajar.. mengajar adik pun boleh sampai umah jiran suara marah2.. sampai menangis2 la mama cubit telinga.. huh.. dari mendera budak2 baik la jangan dicuba.. kiki

tp disebabkan tokma tersayang.. isi juga borang maktab.. dpt ujian bertulis sekali.. tp tak kena panggil pun temuduga lisan.. gamaknya mmg tak layak la tuh..

sambil2 isi borang politeknik, isi borang jururawat.. kah..kah... dapat temuduga dan dapat pun kerja misi tuh.. tp tah.. diri cam terikat ngan belajar kat itm masa tuh.. lagi2 dah ada cinta hati.. sukar to let go.. kikikiki... tp yg pasti tokma dan tok abah cam tak mendesak me utk jadi misi tuh pun.. so ok la..

gamaknya kalu ambik bidang misi tuh kot.. kompom skrg dah senang lenang almaklum keja goverment kann... kiki.. kot2 dah kawin ngan doktor kot.. kah..kah.. berangan lebih sungguh.. :)

nnt org gov marah mama.. ingat senang ke keja gov..?? hahaha..

semua kerja tak senang, tak susah.. sebab tuhan dah buka jalan rezeki kita mengikut kemampuan dan keupayaan kita... so bertabah la..


*mood mencece sudah mari.. ahaks..

5 comments:

abah khalisha said...

Adik AK ada sorang kuar dari UiTM dan ambik nurse gov..bukan sng..susah juga

Kakzakie said...

Inilah dia dikatakan qada' dan qadar Allah. Kita mampu merancang Yana tapi Allah juga yg tahu apa kesudahannya..

kak nora said...

zaman sekarang apa keje pun asalkan halal n dah sampai depan mata grab je...dulu keje cari orang kini orang cari keje..minat tak minat belakang kira janji ada keje ada gaji..laa menceceh plk bunda ni..

maya amir said...

tapi kan yana, kalau yana jadik misi, ade rupe lah..hehehe..misi yana oohh misi yana:) tapi ape2 pun, Allah is the Greatest planner:)

Madam Sooyaree said...

Laling, nak email address. Nanti awak email hudada@gmail.com k. Nak alamat untuk pos hadiah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...