Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, December 6, 2012

PR1MA

salam..

Jom pakat2 check dan register kat SINI bagi mendapatkan rumah bagi golongan tak mampu atau sederhana.

ok nak share kat sini..




Apa itu PR1MA?
PR1MA (Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia), adalah satu program Kerajaan untuk
menggalakkan pemilikan rumah yang lebih meluas, terutama sekali di kalangan kumpulan gaji pertengahan, dengan menyediakan lebih banyak perumahan dengan harga berpatutan di bandar-bandar utama di seluruh negara.


Adakah PR1MA sebuah pemaju perumahan, penyelaras program atau pihak berkuasa bagi
pembangunan-pembangunan perumahan tersebut.
  • PR1MA akan menjadi satu pihak berkuasa yang akan membangun, mengurus dan mengendali rumah mampu milik PR1MA yang dibina di bawah programnya.
 Unit PR1MA, di bawah Jabatan Perdana Menteri, juga akan memberi sokongan dalam memperuntukkan rumah-rumah yang dibina oleh pihak swasta, yang telah menerima bantuan daripada Kerajaan.
  •  Struktur organisasi PR1MA adalah tertakluk kepada keputusan dan kelulusan Kabinet serta akta yang berkaitan yang akan dibentangkan di Parlimen. Satu pengumuman rasmi akan dibuat kelak.



  • Nak tau lebih lanjut baca kat SINI


    ~Nak check kot2 cukup syarat memohon.. hehehe.. jom... ~


    3 comments:

    Kesuma Angsana said...

    tq share info ni ye

    diana said...

    peluang keemasan ni..yang muda2 tu jangan tunggu lagi..hehhe

    Mrs Lurve said...

    xleh register lagi kan mama?

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...