Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, April 15, 2011

Alkisahnya Langgar Lari Saya....

السلام عليکم

Ada yg bertanya alkisah semalam.... kesah INI..... makanya saya cite.... ni cite nyer....

Semalam sy stayback kat office.... walaupun hari jadi bos tapi bos tetap bos..... hhhaaa... keja melambak2 you.... pilih je mana yang berkenan..... kuang..kuang... kena lukut gak pala mak budak nih.... siyes ok....ok...sori2...

Balik dalam pukul 8 kot... lepas solat... kelajuan kereta mula2nya sedang2 je... still jem walaupun dah lewat... depa buat apa lagi tah lewat2 nih... takkan berjalan2 lagi kot... kan... tapi takde la sampai tahap gaban.... takde la sampai berhenti2.... slow moving je....

sampai je kawasan puchong.... jalan agak ok.... so wa pecut arr..... hhheeee... ambik laluan kanan sekali... kelajuan dalam 90 km/j ke lebih.....ooopppsss... minah rempit gak kot i nih.... hhhaaa....

Saya follow keta depan dalam kekosongan satu keta didepan.... faham tak.... maknanya gap dalam satu keta la agak2nya.... sampai satu korner nih..... tiba2 keta depan mengelak ke tengah tanpa signal ke apa.... confuse gak.... dah korner kan... lepas je keta tuh mengelak baru perasan ada sebongkah kotak yg tinggi agak2 separa pinggang.... betul2 perangkap samar.... tengah2 jalan.... saya mengelak la jugak... akan tetapi... ada lak keta dilaluan tengah tu.... td lepas la keta depan... nih masuk separuh jalan yg tengah je la.... tak lepas gak ngan kotak tuh.... kena la kotak tu pada keta saya yg side kanan nih..... tu la bercalar keta i tuh.....


[kotak: hasil google...]




mengigil wooo masa tuh.... aduh..... lepas je kotak tuh... sy tengok ramai yg kelam kelabut mengelak.... kotak tu dah takde rupa kotak dah.... hasil langgar lari... saya akui... saya langgar dan saya terus pecut tinggalkan kotak tuh....

rasa sungguh kesian dan rasa sungguh benggang.... kenapa la kotak tuh dok parking ditengah2 jalan.... nak2 tu parking kat tengah jalan.... sungguh buat sy terkejut dan hari ini.... sy emergency leave..... gerun ngan eksiden yg telah berlaku.....


P/s: kejadian sebenar.... yg tak benar hanya cuti tuh.... sebenarnya sy cuti hari nih pasal aiman tak ada penjaga..... tp benar sy terkejut dan sungguh benggang ngan kotak tuh.....:)


 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥




 

6 comments:

Che Mid said...

sian kotak tu kan.. macamana rupanya sekarang, kalau dia boleh berkata-kata.. adui! tolong !!

mama maman said...

hhhaaa... akak faham perasaan kesian sy kat kotak tuh....:)

mmg kesian sgt... pagi nih teringin gak nak tgk... tp rasa gerun ada lagi... hhhaa....

masa ambik maman td ingat nak di tgk... tp maman sibuk nak balik... so tak jadi tgk le... keh..keh... rasanya dah takde dah kot kat situ... bahaya utk org nak gi keja je pagi nih....

wahida said...

alahai..sian kat kotak tu...

nasib jugak awak tak apa2 kan...

mama maman said...

alhamdulillah ok.... cuma sakit hati sikit arr... tak pasal2 keta calar... tp hubby cakap ok la dr jadi apa2 kat sy.... pesanan penaja... please slow... lagi2 drive malam... hhheee...

eelobor said...

ooooo....itu citer nya

mama maman said...

yup... from bottom of my heart.... :heart:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...