Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 5, 2011

Saya perasan stress...

السلام عليکم


Mmg saya perasan.... sungguh... perasan stress... mcm budak kecil je kan... hhhhaaaa....


Semalam maman tak sihat... start batuk2 dan selesema... ptg pulak masa ambik maman... MIL ckp maman muntah tadi... mama yana rasa badan dia... panas sikit dan muka maman cam murung sikit..... so terus bawa klinik.... mmg ada lagi ubat dia tapi risau ngan selesema dia yg rasanya kerap sangat.... jumpa doktor tuh terus tanya nape maman nih kerap sgt selesema.... rupanya hidung type sensitif... mmg senang selesema... mmg sebijik ngan mama... penyakit ikut gen mama... hidung mudah selesema...

mama pun mmg nak jumpa doktor dua tiga hari nih... tp saja malas.. buat tak tau je.... bila dah bawa maman tuh terus minta ubat sekali la.... penyakit sama cam maman... hidung mama so sensitif... tak tau sebab apa rasa cam block je.... nak menafas tak lepas dan bila cuba kuarkan kahak [mama yana fikir ada kahak la kan bila block] tak kuar apa2 pun.... bila doktor check mmg hidung block dan tu yg menganggu penafasan mama...

mama yana pun kerap sangat sakit kepala.... macam nak runtuh rumah bila sakit kepala.... rasa cam nak mengamuk je.... tanya gak doktor pasal tuh... rupanya sebab mama yana kerap mengadap komputer dan tak relax kekadang kan [nak relax apa kalu dah rushing kan] tuh yg cam cepat stress tuh....

perempuan mmg cepat nak stress... pasal perempuan suka atau type mudah berfikir atau terfikir atau ingat benda2 yg tak selesai.... mmg ada benda tak selesai... sepatutnya kena tukar timing belt keta... tapi bila guna keta yg makan duit 'high maintane' nih sakit kepala.... timing belt pun nak kena RM ribu riban... mana nak cekup kan... sakit hati sungguh wei... [kalu beli baju bajan takpe pulak kan... i woman ok..... hhhaaaa]

well pasal nak cari pomen yg boleh buat pun satu hal... tanya2 kawan2.... rupanya keta mama yana nih jenis type sensitif... [cam tuan dia la wei....] kena kuar duit banyak dan belum tentu boleh ok keta jika tak pandai pasang timing belt keta tuh..... last2 decide nak buat kat PROTON.... yes keta proton je.... bukan keta luar negara ok.... high maintane tak ingat..... tp pening lak bila cik abe ambo buat tak tau je... tah bila la dia nak hantar keta i tuh.... risau sungguh...[ke tak payah risau... buat bodo je...???]


ok stress tak ingat.... dan mmg i stress ok.... STRESS....


p/s: just minta mc ngan doktor dan mama yana mengadap lappy lagi baik kan.... serabut nak layan keja2 kat office yg tak habis2..... stress ambik mc... amalan yg tak sihat ok... dan mmg sy tak sihat ok... hidung i block-out... hhhaaaa.....

Notakaki: minta2 ok lepas hari nih.... doakan semua ye... sorry jika entry nih merapu dan mengarut sikit.... i byk masa nak meratib dpn lappy hari nih..... daaaa......










 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Lilek lilek... tarik napasss.....

mama maman said...

hhhaaaa.... relax nih.... jgn risau... malas je yg byk... sat2 lagi blh layan dodo... takpe.. hari nih je... esok ok la.... thanks..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...