Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, April 13, 2011

Kerenah keja... Emokah aku..??

السلام عليکم

Hati ini seakan2 meronta2 nak meluahkan apa yg terbuku dalam hati... tapi apa dia..??? ketidakpuasan hati..?? karang org kata... blog emo lak.... tp emo la juga....

Dalam seminggu mesti 1 hari mc atau emergency leave... nih dah masuk 3 hari emergency leave.... alasan.. kereta rosak.... radiator bocor... keta lagi satu binik bawa meeting... takkan takde inisiatif lain nak datang keja... nape tak suruh binik hantar kat komuter stesen atau bawa motor dtg keja... atau binik hantar dulu kat tempat keja atau naik teksi atau bas.... banyak inisiatif.... malah sebelum masuk keja sini sepatutnya fikir akan risiko tempat kerja jauh dari rumah... dah awak tu keja sini tak sampai satu bulan....

sudahnya...

keja yg sepatutnya ringan disebabkan dia bertimbun2 balik kat bahu ini.... malah menyakitkan hati pulak hati ini.... dalam boleh balik awal tak pasal2 kena stayback.... so apakah gunanya ambik org utk meringankan beban jika akan menambahkan beban..??? baik aku keja sorang2 je.... takde la sakit hati je... betul tak..??



Notakaki: skrg ramai yg dtg intiview tp semuanya minta gaji tinggi... malah melebihi senior lak... [alamak dah senior dah ke aku..?? tidakkkk....] masalahnya pengalaman baru takat junior.... nak baca drawing pun terkedek2... minta gaji tak ingat.... ni yg buat aku nak cr keja lain dan nak up gaji nih....


p/s: dengar lagu2 Maher Zain buatku tenang.....:)



♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

14 comments:

Suliana said...

sama line kah kita?? hehe..

mama maman said...

ye ke..?? hhhaaa... tahu la tahap emo kita camna eks...hhheee

p/s: dah la kita nama sama... cuma bin je lain...:)

kembar eks..??

maya amir said...

aramak.. kite nak ckp byk pun kite tgh mc ni..tapi seriously, saya paham mcm mana rase mcm tu... sbb assistant saya sume takleh pakai.. yg dtg interview, sume nak gaji beso2..buat keje sume hampeh.. skang kat opis tu kelam kabut sbb saya tadek..selama ni mempergunakan saya sepenuhnya..rasain..

mama maman said...

hhhaaa... malas nak guna ayat 'takleh pakai'... cam hampesh je...keh..keh...

tu nasib badan la kan... time kita ada mmg diperah sekering2nya... cuba kita takde... hhhaaa... faham2 je la...:)

Noriz said...

mintak gaji tinggi dah satu hal...pastu paling nyampah masa intevew leh ckp, sya nak keje sini sbb sya rasa tak byk keje...huhuhu wak lu...takde wawasan betul...nak keje tpi nak senang...

LindaRahim said...

selamat bekerjaya...berehat bila perlukan rehat...semoga semuanya berjln lancar nanti...

Cik Eka said...

saba kak..heeee

mama maman said...

Noriz: kami kat sini mmg dah ckp awal2 utk stayback dan load work yg teruk... kekadang je la kan...
tp bila dah dpt msk... blk awal dan buat keja endah tak endah... pening2.. tak pasai le kita lak kena sudahkan... nak2 kalu tiba2 nak bw meeting atau bw jumpa client...

mama maman said...

Linda: keja cam gitu la kan... tu yg dengar Maher Zain... sejuk sikit..:)

mama maman said...

Cik Eka: beban keja memasing lain2... sabar dah nih.. kalu tak... lama dah angkat kaki...:)

Che Mid said...

yana - tu baru sorang.. kalau ada 30-40 org mcm dalam production line, bangsa antarabangsa yg tak faham bahasa pulak.. sape sanggup aangkat tangan!!

mama maman said...

keh..keh... sini ramai bangsa yg tak reti bahasa... taici keja pun ramai... hhhuuuhhuuu...

yg antarabangsa pun ada 1-2 kerat... mmg tak reti bhs sungguh...

eelobor said...

sabar....

mama maman said...

insyaallah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...