Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, April 2, 2011

First Time gi Meeting PIBG

السلام عليکم

Bagi ibubapa yang anak sekolah dah lama sure la dah biasa meeting PIBG.... mama  lak rasa ralat gak pagi tadi......[dalam kepala camne la meeting PIBG sekolah maman nih] tadika pun ada PIBG eks....... aduh.. dah mmg tak kenal sapa2... gi lak ngan maman je... papa maman keja... jadi ibu tunggal jap... hhhaaa...

Pepagi siap2 kami gi breakfast dulu.... maman lak buat feel dia.... mengantuk semenjang... geram tul... lepas breakfast pergi je la tadika maman..... anak2 akan ada permainan kolaj.... [tak faham gak kolaj tu ape..]

sampai2 je ada la beberapa kerat mak dan bapak dah menunggu kat dalam kelas.... rupanya kerusi budak2 ni disusun beberapa baris dan ada meja disusun didepannya... mmg macam meeting lak kan....



dalam meeting tu... dalam tak kenal tuh... berkenalan la ngan mak2 kanak2 kat situ... tak pasal2 dilantik jadi ajk lak.... aduh... malunya.... camne nak jadi ajk kalu semua tak kenal.... kan... kira paksa rela la jadi ajk... hhhuuu.....

ok skrg cite pasal permainan kolaj pulak.... rupanya... lukisan kosong yg belum diwarnakan diberi setiap satu utk kanak2 berserta ngan kertas berwarna.... kanak2 disuruh koyakkan kertas berwarna kecil2 dan akan ditampal di kertas yg ada lukisan tu..... kanak2 dibiarkan bermain mainan kolaj tu sementara kami meeting... selepas meeting kanak2 dipanggil dan akan diberi hadiah bagi kanak2 yg menampal kertas tersebut dengan cantik dan kemas.... tau maman buat camna... tengok la hasil kerastangan maman nih....

[tgk org lain buat... kemas je... maman punya.... sungguh 'cantik']


[sungguh kreatif dan enovatif tuh maman nih....kan..]

Gamaknya masa tampal yg warna hijau tu... dia rajin lagi... bila warna orange dia dah malas.... org lain nmpknya laju je buat... dia memain je... mengusik kawan2... aduh la... cemana la nak dia concentrate buat sesuatu benda nih.... geram sungguh...

[dpt gak la hadiah saguhati... hhhhaaa]

[apa la bendanye... tak buka2.... paling2 banyak pensil kaler kan]


p/s: anak2 kawan2 camna eks..?? cegitu ke perangai anak lelaki ???


 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

tak apalah mama yana
walau saguhati mamam dah buktikan kebolehannya..boleh diasah lagi...


PS: ayu ahli ajk tertinggi di tadika umai..hahahaha....

mama maman said...

hhheee... redha ngan bakat maman... takpe la... hhheee

yana segan nak jd ajk... takut takleh commit ngan keja ajk nnt.... wat malu je jd ajk tp tak wat keja... hhhaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...