Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, June 14, 2011

Aku bukan 'si diva mama yana'

السلام عليکم

sempena berday mama nih... pesanan papa buat mama ialah...

~ adanya perubahan perangai mama... mama nih suka marah sejak akhir2 nih... papa takut katanya...

~ ngan perangai mama yg marah2 nih... makanya papa cakap mama nih garang tak ingat... papa tak suka katanya..

~ mama keja kuat sangat... makanya mama kerap sakit2 kepala... kerap sakit2 badan... papa tak suka bila mama lembik2 gitu katanya...


Mama sendiri pun tak suka nak marah2... bukan habit mama pun... tp bila dah stress mama jadi bertukar makhluk asing... hhhuuuaaa.... tp alhamdulillah... papa sabar layan kerenah mama... maman pun selalu cool kan mama ngan senyuman gigi rongak maman tuh...

Honestly, keja yg buat mama stress... but skrg mama cuba take it easy dan cuba letak tepi bila masalah timbul... just buat relax je... cuma kekadang bila ada urgent thing yg buat mama mengelabah... boleh buat mama jadi stress... hopely mama boleh handle sendiri keadaan mama sebaik mungkin. Mama sayang ngan keja sekarang.. cuma seakan hilang rentak lak... salah tingkah pulak.. tengah tahun jadi haru lak kan... mungkin sebab mama nih jenis banyak fikir kot... terbawa2 lak kan.. susah nak jadi profesional kan... profesional ke..?? hhhhaaa...


Ps: bukan nak buka pekung didada... sekadar realiti hidup mama... kalu tak suka maafkan mama.. tak pernah nak buruk2kan sesiapa... atau nak sakitkan hati sesiapa... atau nak jaja hal rumahtangga mama. Cuma dalam blog nih je dapat mama luahkan apa rasa hati mama.

 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

11 comments:

Citarasa Rinduan said...

hadiah terbaik utk mama yana adalah

en suami yang memahami..
maman yang bijak dgn gigi rongak..
hehehe....

just kidding..
apa2 pun semoga panjang usiamu..
semoga murah rezekimu


jgn stress2 tau

eelobor said...

besday hari ni yer.....tahniah dan selamat menyambut hari lahir di samping keluarga di sisi. semoga berbahagia & di murahkan rezeki

mama maman said...

Ayu: mekasih.. wlpun masih dlm mood stres tp ari nih mama still duduk dikerusi ini.. mengadap apa yg harus dihadap... insyaallah.. skrg nih mama ngah kutip2 ilmu dan pengalaman.. jika benar mama dah give-up mama dah ada apa yg mama mahukan.. insyaallah.

mama maman said...

Eelobor: berday 3 series dah.. dah byk series... ahaks.. mekasih ye... moga doa anda dikabulkan Ilahi.. amin.

mama maman said...
This comment has been removed by the author.
Aku Ibu Muda said...

selamat menyambut ulang tahun kak :)

mama maman said...

Mekasih dik...:)

Kakzakie said...

Happy belated birthday mama yana.

Bagaimana cara sekalipun kita cuba kawal sesekali emosi tetap melanda kita.... Yg penting kita boleh kembali sedar dgn segera....

zaidah said...

BILA TENGAH STRESS MEMANG BLEH JADIK MAKHLUK ASING YANG PALING MENAKUTKAN...HAPPY BESDAY...

mama maman said...

Kakzakie: mekasih sudi wish berday..hheee
Kita manusia biasa kan... kekadang emosi mmg menganggu kehidupan... insyaallah cuba taknak stres2 lg..

mama maman said...

Zaidah: makhluk asing yg paling seksi eks... hhheee... mekasih for the wishes...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...