Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, June 15, 2011

Tips Jerawat dari Maman

السلام عليکم

Ptg semalam mama ambil maman kat umah wan dan atuknyer... masa balik tuh, mama tanya la pasal sekolah maman... tiba2 je..

Maman: Maman tgk mama kawan2 maman semuanya takde jerawat.. mama je ada jerawat...

Mama : Aik... ye ke..??? betul ke takde jerawat..

Maman : ye la... mama tak cuci muka kot.??? tuh banyak jerawat... [sambil tunjuk kat muka dia... cara2 cuci muka la konon] cuba mama cuci cam nih... tau tak...

Mama : mama ada penyakit la dik.... [selalu panggil dia adik... hhheee..] jerawat tuh selalu ada je...

Maman : oooo.. mama kawan maman tuh camne lak..??? [betul ke alasan mama nih... hentam je labu... mmg ada resdung pun... keh..keh...]

Mama : dior tuh takde penyakit... tuh yg muka diorg ok...

Maman : maman pun takde penyakit... muka maman cantik kan ma... [sambil usap2 pipi dia]

Mama : ye la.. maman takde sakit... tuh muka maman ok... kena jaga la baru cantik...

Maman : tuh la mama tak jaga... tuh yg naik jerawat tuh... cuci muka tau.. tau tak cuci muka camna..??? camni... camni... [sambil demo cuci muka..]

Mama : ye la dik... nanti mama balik cuci muka ye.... sapa ajar nih... cikgu ke...??

Maman : apa la mama nih... maman tau la... takde sapa2 ajar pun... pandai kan maman ma kann...

Mama : ye.. pandai anak mama nih...

gigit karang pipi bdk nih...


ps: ada tokoh jadi penasihat kecantikan ke ahkak2 deknon.... aauuwwww...  tak kuasa mak nyah... hhhaaa..
aduh kena tegur dek maman pasal jerawat lak.... aduhai...

♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

12 comments:

msredcheesecake said...

DIK MAMAN TEREL LA WAT FACIAL KEEEHHEEEE...MESTI COMEY JER MUKA DIA MASA BUAT DEMONSTRASI TU

NM02 said...

mana tau, besar esok jadi pakar kesihatan dan kecantikkan. kannnn maman....

mama maman said...

Msred: geram je tau bdk nih... selamba je ckp kita tak jaga muka... hhheee... demo tah dr mana tah dia tuh.. hhheee

mama maman said...

NM02: tu la dia... asalkan menjadi sudah... kalu tanya nak jd apa.. asyik ckp nak jd superman je... hhhuuu... tah la...:)

Noriz said...

iskhh, advance nye budak2 skang...ada ke dok cite pasal jerawat..cite la pasal ultraman ke, ben10 ke? lawak tul, hehehe

miloais said...

pandai heols ajar mamanya cara2 nak cuci muka...
heheheheh

maya amir said...

hahahah...budak2 skang pandai berkata2.. *nape bile baca dialog tu, saya buat intonasi mcm ckp dgn airell*..hehehe..samelaa peelnye nih:)

mama maman said...

Noriz: hhhheee...advance eks... mmg dia suka ckp benda pelik2... kekadang tau nak jawab apa... mmg mama pun selalu ajak dia borak.. akan kuar la topik2 apa2tah dia tuh... kalu pasal ultraman/ben10/superman... mmg selalu... dah pening kalu dia tanya bagaimana diorg blh power camtu... blh bertukar la.. nak cr jam blh bertukar la... keh..keh... anak laki kan.. gitu la kan...

mama maman said...

miloais: mmg confuse kalu bab bljr mana pasal cuci muka tuh.. maybe dia dok tgk untie dia cuci muka kot... hhheee... pastu ajar mama dia lak.. keh..keh... bdk2 nih suka perati kann...

mama maman said...

maya: bdk2 skrg kan.. terlebih kekadang tuh... hhheee..

maman ngan airell lebih kurang baya kan... sama la tuh..hheee

Ardini Humaira said...

wah3.. kcik2 dah terer. bagus ni :)

mama maman said...

keh..keh... tah mana bljr tah.. blk2 ajar mama dia lak... hhhuuu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...