Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, June 24, 2011

Malu aku hari ni wei...

السلام عليکم

Walaupun benda memalukan... nak cite gak kat sini..
mana tau kan sama je peel korang ngan mama kan... hhheee...

Pagi ni mama bakar roti buat sarapan... bakar dua keping..
jem lak pagi tadi so mama mengunyah le dalam keta...
tu bukan la benda memalukan... selamba je la kan... dah lapar..

Pas masuk office.. sambung lagi ngan roti lagi satu... hhheee...
ini la benda yg memalukan nih...
Tgh sedap2 mengunyah roti bakar ai tuh... tetiba mat saleh ni tgr mama...
[mama translate terus la ye.. andaikan english education je la ye]
 'mkn roti bakar ye... bawa dr rumah ye..???'
terkejut dan malu la gak mama kan.. main angguk je la...
yg tak tahan tuh dia boleh telek lak yg roti bakar mama cam ada sisa roti lama...
maksudnya mama bakar roti tanpa bersihkan toaster dulu sblm bakar lagi roti... hhheee...
nmpk ye pemalas nyer kan... 

pembakar roti ai yg berdiri tuh ye.. so sure la ada sisa roti kat dlmnyer kan...
dasar permalas dan pengotor ini perem [mesti dlm hati mat saleh kata gitu kot]
ada aku kesah [dlm hati aku lak]

hhhaaaa.... nak cepat ok pagi td...
semalam sebab balik half day so mama basuh baju...
tp disebabkan ai posa... sakit kepala lak menyerang...
last2 pagi td terkocoh2 menjemur baju... [alasan kan... ai know.. hhheee]

bdk demam semalam.. hari nih dah ok sikit... sian dia..

well, moral of the story... rajin2kan lah diri anda ye.. hhhheee.. disebabkan roti bakar itu
mama dapat takirah dr mat saleh tu pagi td...
dia cite ye zaman dia kecil... mak dia ada 7 org anak...
dalam 4 thn tuh mak dia ada anak kecil direct...
its mean tiap2 tahun beranak ok... hhheee.. dia dah umur 7 masa tuh...
pagi sebelum gi sekolah dia kena tolong mak dia mengemas rumah dan menyiapkan sarapan...
kalu tidak akan dapat rotan katanya... hhheee...
dia tanya la kat umah skrg mama ada rotan tak..??? mama ckp la mana ada... keh..keh..
paling banyak pun hanger je.. tu la dia kata.. skrg mak bapak tak tegas ngan anak..
tuh yg anak jd malas cam mama nih.. itu anggapan mama la bila dia ckp makbapak tak tegas.. hhheee
mungkin jugak kot... maknanya mak mama dulu bukan jenis yg tiger mother la eks..

Ada gak rupanya mat saleh yg jenis tegas ngan anak kan... ingatkan jenis lepas je..hhheee...

Notakaki: busy wei... entry ni start dr kul 9pg smpi la skrg br siap... byk gangguan tul... hheee


♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


6 comments:

Kakzakie said...

Rumah kakak ada rotan walau tak sentuh anak-anak. Bunyi rotan kalau libaskan kedinding mesti anak-anak takut.

Nabi pun gantung rotan didinding rumah. Bukan utk merotan tapi sebagai peringatan.

mama maman said...

kakzakie: mmg xde rotan... hhhuuu.. kena cr eks pasnih...

Lizan said...

takde rotan kat umah gak dan tak rasa nak beli pun,...hehe

mama maman said...

Lizan: masa mat saleh tuh dok takirah tuh... dan2 tu gak rasa nak cr rotan.. hhheee... tp buat display je dulu kot2 nak kena guna.. hhheee...

eelobor said...

iliran dio, kenceps ngan mat salleh nassss.....

mama maman said...

hhhaaa... ambo main jawab yes no sir jah... dia pulak dah kecep slang ausie lagi la ambo senyum jah... hhhaaa... takut pulak kalo ambo kecek slang kelateness gak dia tok pehe pulo... hhaaaa... ke panjang pulak takirah dio gak wei... hhheee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...