Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, June 7, 2011

Cherating Nan Damai - Day 2

السلام عليکم

Nak jugak bersambung2... walaupun gambar takde la lawa mana tp nak gak tempek sini banyak2... xde la banyak sgt yg elok... yg serabai berlambak2... sebab tukang kameramen nyer maman kan.... hhhhaaa


ni chalet kami... betul2 mengadap pantai... ok la kann...

jejalan nak mencari sata pak ajis tp sekerat jalan je... driver malas nak sesat katanya... so kami sampai kat simpang ke kuala kemaman je... u-turn depan betul2 masjid kat situ.... dan singgah kat kedai yg berhampiran tugu antara terengganu dan pahang.... cari keropok dan sata kat situ... ok je sata dia... beli sikit kononnya papa kata dia tak reti nak makan... last2 dia makan sama banyak ngan mama lak... xpe la janji dapat merasa walaupun bukan sata pak ajis kaaannnn...:)

Malam lak jejalan mencari tempat makan... banyak tempat makannye tp papa relax je jalan... bila tanya nape tak henti je mana2... kononnya papa nak jejalan cari makan sampai ke pelabuhan... kat menara api2 yg kami nampak dr chalet kami.... hhhhuuuu... masalahnya mama dah lapar tahap cipan dah nih... tghhari tak makan... harapkan sata je tadi.. tu pun dapat 3 ketul je.... seronok main air tak terasa lapar... bila dah magrib baru bernyanyi2 perut... hhhuuuu... diet sungguh nih...


kami makan kat paksu [tgk simbol kedai warna kuning tuh] lupa lak apa specifik namanya...

balik2 chalet tgk ramai org jejalan menyusuri pingiran pantai... kami pun ingat nak sama2 jejalan sambil2 mandi manda balik malam tu... konon nak cover mandi ptg td yg penuh malu2... org ramai kannnn...

so kalu malam org kureng la nampak ke'seksi'an mama kan... hhhhaaaa...
akan tetapi... lepas solat dan kononnya nak baring2 je... terlolap den tau.... hhhhaaaa..

pandangan belah pagi

Lepas breakfast... kami jejalan je konon... last2 kami termandi manda lagi... pagi2 kureng lagi org kaannn... syookkk wwwooo...hhheeee

pas mandi menda... kami start bersiap... ni papa la nih ambik gambar nih... maman nah siap pun nak ambik gambar kan...  [sila abaikan kekemasan chalet kami ye]
cuba gambar mama bersiap.....lagi syok tgk pa... ooopppsss


masa pegi kami guna TnG... tp disebabkan kelupaan atau kealpaan mama kami... nilai kredit tak cukup nak guna... cuba topup tp sepanjang perjalanan hanya jumpa satu je stesen myk... tu pun takde khidmat topup... redha je la guna tunai kaannn... first time jumpa kad lebuhraya pantai timur ok... tu yg meroyan tangkap gambar tuh.... darat mu nih mek yana... hhhuuuu...
dan sampai2 je karak hujan uols.... hhhuuuuuu... tp kami selamat sampai ngan jayanya... 
alhamdulillah. Maman happy.... mama dan papa pun happy.... :)


♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

6 comments:

Kakzakie said...

Kakak dapat bayangkan maman senyum memanjang selama percutian. Yg penat mestilah driver tak boleh lelap mata :)

mama maman said...

Kakzakie: senyum sekejap je... pastu dibantainya dodo... hhheee..
papa dia penat le... sampai2 dia dodo le dulu... kami main2 mata ngan pantai... hhheee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salu gak lepak kat cherating, esp. reunion ngan kengkawan..
besttt, tp thn ni lom wat lg.. pas raya nnti, insyaAllah..
sonot, sesambil men air pantai.. =)

maya amir said...

kalau saya kt kg..leh jmpe yana;)cherating tu dkt dah ngan bndr ktn..

mama maman said...

Leily: mmg syok plus ngan teman2 lama kann... hhheeee...

mama maman said...

Maya: kg kat kuantan ke..?? best arr blh selalu jejalan kat cherating eks...

Ps: teringin gsk jumps maya... hhheee... bila la kann...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...