Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, January 6, 2012

Buat entry utk ilangkan kemalasan diri...;p




Salam...^__^

Mood mama totally down, banyak benda nak update, cite tahun baru la, anak masuk pra la.. tapi last2 mama save kat draft folder je...

Tak tahu la mengapa..

Pagi nih, siap mandi tuh, boleh lagi baring kat sofa, tengok anak siap gi sekolah, sambil2 layan tv rancangan MHI, tp wardina dah takde dah eks... buhsan la jugak.. suka tgk dia...

Boleh lelap ai tau.. aduhai.. sedar2 pun pasal kaki krem.. sakit leher2...

Siap ala kadar dan kuar keja.. dlm perjalanan yg jem tuh, dok khayal gak.. kalu ada u-turn senang2 je u-turn balik sambung dodo.. hahaha.. **buruk perangai kannn..

Pagi2 mengadap keja nih buat mama ilang motivasi, sepatutnya lagi bersemangat eks.. adakah harus buat perhintungan utk bertukar arah ke kompeni lain.. kawan dok panggil2 nih... aduhai..

Azab tau kalu msk kampeni lain, kena belajar standard mrk lak, kena down-to-the-earth lak ngan kwn2 baru, kena lebih purak2 rajin utk nak lekas2 jadi permanent... hahahaha... **siyes penat jadi org lain selain yana yg cumil nih.. ahaks..

Apakah solusi yg terbaik.. siyes takleh nak buat keputusan dah... selalunya mama selalu dok fikir2 mcm2 wei sebelum betul2 ketatkan hati utk buat keputusan, sedangkan kwn tuh dah dpt merasa ke USS dah wlpun msk situ br je 3-4bln... aduhai.. peluang bukan dtg berulang kali kannn..

Dalam meroyan gini pun, hati belum bg sign apa2 pun utk mama buat surat berhenti.. betapa syg nyer kat kampenih nih kan mama... dah hampir 8thn kat sini.. mungkin ai nih type tak suka pindah randah kot.. sedangkan kalu tgk kawan2 yg dah pindah randah tuh, dah berumah besar dah, dah berketa besar dah, anak2 diorang dah pakai pakaian berjenama luai negara dah.. hahahaha..


**Maafkan jika entry ini merepek meraban, cuba sekadar melegakan kemalasan nih ngan menaip entry nih.. sambil kununnya kemalasan ini sama2 ilang bila siapnya entry nih... ***ye ke..?? hahahaha..

Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

3 comments:

Kakzakie said...

Istikharah Yana... mana tahu dapat petunjuk. Kakak sejak bersalin anak no tiga baru tak pindah kerja sebab dah tua....

mama maman said...

@kakzakie:
insyaallah kak...:)

sy cam stress psl sy agak kurang bermotivasi utk keja skrg.. MALAS sungguh kak.. sy risau gak jika keputusan nak pindah keja nih akan lagi menambahkan stress kat sy.. byk benda kena fikir..:(

miloais milo said...

tu lah gunanya blog
tempat meluah isi hati kan mama????

iols hari ni tak sempat nak melayan mood
banyak sangat kerja
even nak update blog pasal buku pun tak sempat juga...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...