Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, January 18, 2012

Tahap kematangan kita




Salam....^_^

Jika nak dikirakan dari kecil pun.. wanita mmg boleh dikatakan lebih menyerlah kematangan.. lagi2 bila dah ada adik.. kannn..

me..?? rasanya matang la jugak.. kak sulung dr 9 adik beradik..

tp bila dah bersuami sekarang.. matang pun tetap matang.. tp kekadang mungkin hormon manja datang tuh.. ada la keanak-anakkan jugak..#pengakuan nih..:)

salahkah..??

kekadang kita harus lebih relax dr serius semenjang... buhsan ahhh..

tp of cos la ada gak limitnya kann... takkan la smpi nmpk budak sgt smpi org hilang hormat.. tak besh arr kalu kena pijak kepala.. hehe..

sebenarnya... terfikir2 gak.. umur berapakah kita as wanita akan truly mature..?? atau bergantung pada tahap/cara pembawakan diri..?? rasanya betul kot..?? bila masuk umur dah 30++, kita sendiri nak berubah memilih pakaian yg lebih sopan, bersikap lebih berfikir dan lebih tenang.. ini pendapat mama la...

korang lak guano...?? cer kongsi sini..


nih time stress masa jem... hahaha.







Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

5 comments:

suri solehah said...

munkin bergantung pada didikan awal wanita tu kot..tapi biasanya dari anak dara bila berkahwin..tambah matang skit..dpt anak sorang dah lain skit dan lagi dan lagi tak gitu huhu

kakchik@ella said...

pd kc, tahap kematangan seseorang tu bukan bergantung pd usianya. ada gak yg dah 4 series tp tk matang2.

Kematangan tu dtg dgn berbagai cara dan salah satunya ialah "exposure". Org yg kurang "expose", susah nak terserlah kematangannya.

Cik Ila said...

Bagi Cik Ila,seseorang wanita tu matang dari segi imej dia,cara komunikasi,cara dia bergaul dgn org tua,cara dia handle emosi..

Munnafendy said...

pndapat sy sama macam akak... nampak matangnya bila tak bust sesuatu tu melulu...berfikir dulu apa pun nak buat @ bcakap, pakai bju yg sopan2, selalu jga tgkhlaku n pakaian (takut beri effect negatif pada yg lebih muda).ada yg dh jadi nenek pun masih lg keluar pakai lengging ngan baju lengan pendek, yg tu xtau nak kategorikan matang ke x?confuse jap. =P

YaYaNsMuM said...

Kematangan tu bagi yayansmum boleh diukur melalui cara kita berfikir, berinteraksi dan membuat keputusan....(^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...