Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, January 25, 2012

Cerita-Ceriti Cuti Hambo...;)




Salam..^_^

ya kawan2.. pernah mama buat entry.. menanyakan aktiviti utk cuti yg panjang tp takde plan kemana-mana kannn... entry NIH... pujuk punya pujuk tak jalan.. hehe.. tiba2 bila adiknya ajak kelik kelate... mengenyeh mata mama tak caya.. papa sudi nak kelik kelate.. hehehe.. sebenarnya mungkin dia dah buhsan pasal mama dok psiko psl boring asyik2 dodo je cuti2 nih.. kih..kih.. nak-nak ada yg cucuk balik.. apa lagi.. jalan je la kannnn... huhu.. gumbira takleh ingat arrr...
Alhamdulillah, kami bertolak dari puchong kul 4.30pagi dan selamat smpi kul 11pg di umah tokma... keta dah kureng sikit.. tp biasa la.. sepanjang jalan tak sunyi ngan kenderaan je.. ramai umat kelate kelik kelate.. sokmo la kalu ado cuti sikit jah.. hehe

Rehat2 jap.. ajak adik gi kedai.. cari bahan utk masak nasi tomato.. diprepare oleh ibu tercinta.. terasa besh sesangat.. menjilat jari katakan...:)

Hari isnin yg indah.. kami kuar ke rantau panjang.. bukan nak shopping sgt.. tp besh la jugak.. psl dah lama tak gisana.. dah bertahun2 tak jalan sana... beli barang2 utk tokma dan mil je.. koleksi utk memenuhi almari hiasan rumah... kah..kah.. setahun sekali baru guna.. biasa la kann.. janji mereka gumbira sudah..

Belah malam lak.. layan tokma dan adik gi wakaf che yeh... me...?? takde hati nak shopping psl brg mahal2 maklum la musin cuti gini.. mmg cekik darah la.. kih..kih.. tp jika kecek kelate gak.. tok peraih tak layan.. muga tak utung la.. kita ke.. minta kureng jah harga hok dia jual.. dok gitu..?? tok peraih dok layan org luih jah la... hehehe.. ramai cikgu2 shopping dih loni cuti sekolah seminggu..:D

Balik puchong hari selasa, semalam. tp gamaknya org belum puas cuti lagi.. jalan agak lega.. takde sumbat pun.. clear je kat highway karak.. cuma slow kat toll je.. tp still moving.. mungkin sebab anak sekolah cuti seminggu makanya makbapak pun cuti seminggu.. seronok eks..

Korang pun cuti lama ke...?? jejalan mana..?? hehehe.. Nantikan pic sepanjang perjalanan cuti hambo deh.. saje je nak buat kelainan..




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

6 comments:

diana said...

cuti 4 hari puas bejalan.
cuti panjang gini je nak bejalan jauh..
selalunya cuti sehari dua memang tak kemana la..dok umah je..tak pun jalan2 kat pantai yang dekat dengan umah..:P

Kakzakie said...

Besatnya kg yana kat Kelanatan ye. Kakak ahir tahun lepas ingtakan lepas ke T'ganu nak ke Kelantan tapi tak jadi sebab dah mula banjir. Takut...

Mesti sesekali balik banyak shopping ye:)

mama maman said...

@diana:
tu la.. bila cuti panjang nih.. kepala dok sibuk nak cr peluang blk kg je.. hehe..

@kakzakie:
mmg la seronok.. nama pun tanah tumpah kita kann.. hehe.. tp takde la shopping sgt pun.. byk yg jalan je.. :)

YaYaNsMuM said...

Bestnye boleh balik kampung...yayansmum tak g mana pun, duk umah je, my hb kene keje...huhu

mama maman said...

@yayansmum:
kita pun hampir melepek kat umah je.. kih..kih... rezeki la dpt blk kg.. rindu sgt kat famili...:)

maya amir said...

kite tak gi mana pun yana..huhuu... eh mana gambar? nanti letak gambar deh;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...