Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, January 16, 2012

Rezeki Kami..:p


Salam...^_^

Mama bercerita cam semua org dah baca entry blog mama satu persatu eks... hehe.. ye la sangat ada yg baca semua entry merapu mama kan selama nih.. hehe..

Ok..

Sebenarnya kenduri di muar nih adalah kenduri bertandang belah perempuan iaitu adik ipar mama. Cuba belek2 link nih utk lebih faham uols.. hehe..



Dah tu, meh sambung balik cerita ceriti lepas kenduri tuh, kami tak segera pulang.. niat macam2 tp last2... hehe.. saspen tak.. nih nak cite nih... moh kita..

jambatan muar.. **Salah sila betulkan ye.. hehe

sungai muar..:)

Sebenarnya mama ambik gmbr tuh masa perjalanan nak ke rumah tumpangan dimuar.. rumah tumpangan kat kastam muar.. sedara ada keja situ so dpt la free.. hehe..

Kami kononnya mengantar MIL dan FIL berserta saudara ke sana, pastu plan nak tido di melaka... tp last2 tak jadi... masing2 lak menguzurkan diri, so pulang ke puchong la jugak.. kih..kih...

Disebabkan planning nak jalan2 kat melaka tak jadi, maka kami mengikut ajakan kawan office papa ke kebunnya kat kawasan bangi, makan buah2 dan ada bbq uols..:)

dpt gak la kutip rambutan satu beg...


Dah namanya rezeki kami dpt makan free..hehe.. kalu ke melaka nnt kena kuar duit lak.. rezeki..rezeki..:)



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

11 comments:

ziana said...

Waduhh kenapa tak ajak saya sekali..Saya ni Penggemar Buah-buahan tempatan TEGAR tau..

miloais milo said...

musim buah2an sekarang ni...
semalam my hb gi gunung besout pun - bawak balik rambutan satu beg plastik!

iizla said...

rezeki bergolek ni... sedapnya rambutan + BBQ!!!!

mamaNoriz said...

untung arr, klu beli rambutan tu dah berapa kena kan....

last sya jalan jambatan muar tu dah 11 tahun lepas!

huhuuu

azieazah said...

Laa jambatan Muar rupanya. Hampir tertipu oleh mata. Ingatkan Jambatan Pulau Pinang tadi...

suri solehah said...

wah kat luar ada buah2an mcmye,,kat langkawi ni tak nampak pulak huhu sedapnya rambutan...

ajumohit said...

Bestnya dpt makan rambutan, skrg musim batuk kan, so kt Umah ni rambutan mmg dilarang keras hihi

Citarasa Rinduan said...

betul..
itu mmg jambatan muor...
hehehhehe

che mid said...

Memang teringin sangat ke Muar.. plan tahun mesti ke sana..

Aidah said...

Itu rasanya jambatan baru kot. Jambatan lama macam sempit tapi boleh nampak byk bot2 besar nelayan kat situ. Tak makan mi bandung ke? Akak kalau blk Muar tak sah kalau tak pekena mi bandung yang sgt sedap tapi petuanya mi sedap dijual lepas tempuh jambatan tuh. Kalau sebelum jambatan tu tak berapa nak sedap. Wallahualam.

wahida said...

tak suka rambutan, lagi suka makan pulasan...hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...