Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, January 30, 2012

Rumah Idaman..??? Rezeki ke Dugaan je..




Salam...^_^

Pertama2 sekali.. rasa sgt nak ketukkepalakatdinding...haha..

Macam2 cabaran yg harus insan bernama yana nih kena tempuh.. ok.. tanpa disangka2 dpt jemputan dari owner rumah yg DULU mama pernah try buat loan.. yg nasib dpt banker sengai sesengai apatah... frust dah.. try for scond time bila si Agen bertanya dengan baik pasal rumah tuh.. kunun nak tolong.. ok try sekali lagi.. kali nih terus diam.. tanpa khabar.. frust lagi..

smlm dpt call.. kwn mama bertanyakan minat mama pada umah tuh lagi.. nih owner tu kununnya nak suruh mama beli gak.... tanya papa pagi nih.. dia setuju lak.. so terus call owner tuh... dan masih terfikir2.. nape la smpi kena tiga kali kau yana nak apply loan for the same house... huhuhu.. rezeki ke dugaan eks.. hahaha.. mungkin ada org hadapi banyak lagi dari mama.. mungkin mama nih cepat sgt stress bila try for first time.. mungkin tuhan nak tgk kesungguhan mama.. kan..

Ada kawan yg mungkin tau keresahan mama nih.. banyak dia cuba tolong.. sebetulnya dlm hati cam frust dan give up... malas nak fikir.. tu yg biarkan je isu rumah nih diam2 je.. tp bila fikirkan papa cam setuju.. (of coz la dia setuju psl mama gak kena uruskan...huhu.. ) mungkin mama kena cuba gak kali nih.. mungkin kali ketiga is our luck.. hehe.. nasib kita lain2 kannn...







Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

7 comments:

Kakzakie said...

Rumah yg yana nak sangat mestiok. Kalau tak, tak mungkin still keep on trying to get it. Kalau kakak memang tak nak tunggu... lagi pula kalau purchase rumah baru lawyer fee developer tanggung, kalau beli rumah yg 2nd kita kena tanggung sendiri...

mama maman said...

@kakzakie:
nak kata ok tuh... biasa2 je.. tah la kak.. nih rumah 2nd la.. mmg kena tanggung sendiri..

Lelaki Ini said...

hmm..
macam2 kan dugaan nak beli rumah nieyh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah sampai 3 kali.. cuba kali ke 3 kalau takd apat jugak carikla umah lain..mungkin ada sebabnya umah tue tak ditakdirkan untuk kita-ayat hubby bila umah yg kami penah nak tapi ada masalah..

mama maman said...

@Lelaki Ini:
mungkin rezeki kita susah sikit banding org lain.. so just try je la..:)

@Baby (mama amana & arief):
mungkin betul kot.. sebenarnya dlm usaha lain nih.. tp tiba2 dpt offer nih so try je la.. mana tau ada rezeki...:)

diana said...

suami saya pulak dia style kalau terlalu banyak sangt halangan dia tak kan teruskan..tapi kalau semuanya lancar dan dipermudahkan baru dia terus kan..

iizla said...

tak salah mencuba mama yana, mane tau kali ni ada rezeki kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...