Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, February 20, 2012

4 Tips Buat Orang Suka Pada Kita



Salam...^_^



Bila ada masa.. suka baca blog kawan2 atau otai2 blogger.. salah satu nih.. entry nih menarik minat mama.. tips utk buat org suka pada kita.. dr BLOG nih...

Nih kira mama copy dia punya tips2 jer yer.



1. Banyakkan Senyum
Mungkin betul.. lagi pun senang je kannn.. senyum je.. tak payah kata apa2..:)


2. Cakap Dengan Merendah Diri
mama sendiri pun kureng suka org sombong masuk lombong nih.. apa salahnya maniskan wajah dan tegur semua org.. dan yg suka cakap besar pun agak2 la.. bukankah malukan diri sendiri bila temberang anda pecah.. ahaks..


3. Masukkan lawak sikit dalam perbualan
well.. dr dulu mama suka kan org yg ada unsur2 humour tapi gurau2 pun kena la gurau kena dengan tmpt.. kalu gurau unsur2 lucah tuh.. tak sesuai le.. malu kan kaum je..


4. Kenalpasti apa yang orang minat dan tanya dia pasal benda tu
yup.. nnt kalu salah gurau.. tgk2 dah berubah wajah dah org tuh kannnn.. dr nak berkawan jadi lawan lak...:)


Korang kalu nak lebih jelas.. sila2 la terjah kat blog tuh.. hehehe.. mama nih suka je baca blog yg boleh perbaiki diri sendiri.. Mmg suka disukai org dan tak suka dibenci org.. maklum la kita kan hidup dlm masyarakat... :)


Apa ada ke kat luar sana tak suka kita.. huhuhu.. jgn la benci2.. kita sayang2 eks..


:)




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

3 comments:

kayna said...

wahhh... tq mama yana... betul3.. setuju dengan semua yang atas tuu

insan_marhaen said...

lagi satu - pandang muka dia bila kita berbual.

sue zainun said...

sayang2..:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...