Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, February 29, 2012

Rindu Bertamu

Salam..^_*

Bila jadi anak rantau nih.. perasaan rindu pada keluarga, tmpt ku menbesar dan segalanya... rindu sesangat..

Apa khabar ibuku.. wlpun tipon gak sesekali seminggu tp cam tak puas jika tak dpt bertemu mata... rindu ngan masakannya... hihi..

abah..?? sure relax skrg.. pencen dok ambik adik dr sekolah je la.. nak buat apa lg..?? hihihi

adik2 yg dah berkeluarga... jarang2 berkumpul seronok sgt... dulu masa kecik dok bergaduh... gaduh manja.. hehehe... skrg bila jumpa... dah jadi bestfriend forever dah kannnn... sayang kamu semua...

adik yg masih belajar.. belajar la rajin2 jgn main2... masa depan buat kamu cemerlang ye adik2 ku.. jgn dok follow mollow kakak2 yg dok main je dulu masa belajar.. hahaha..

adik2 yg kecik... jadi la anak yg baik.. jaga abah dan mama.. jd la mata dan telinga kami kakak2 yg jauh dimata tp dekat dihati nih tau... jgn nak melawan ckp.. layanzzz kan je.. nnt bila korang dah beranak pinak br tau... cam nak masuk dlm perut ma je.. jd baby balik... hahaha..

adik2 iparku... tolong jaga adikku sebaik mungkin... jgn cuba permainkan hati dan perasaan mrk.. mrk hanya insan2 lemah yg memohon kasih syg dan belas kasihan kamu... jika ada masa dan ruang. Lawati la ibubapa mentuamu.. layan la sebaik mungkin wlpun mrk bukan la insan terhormat yg harus disanjung... tapi kasih sayang mereka kamu2 seperti anak2 mrk.. mrk tulus ikhlas menerima kamu sebaik mungkin.. dan kekadang melebihi anak2nyer sendiri.



ye.. jika dpt diputarkan masa.. ingin sekali aku masuk kedlm perut ibuku dan ingin kekal disana... ibu kuat sungguh dugaan didunia.. kekadang aku ingin sekali tidur diribamu dan mengadu... tp banyak benda harus aku sembunyikan darimu agar ibu senantiasa berlapang dada dan tersenyum... sebab aku syg ibu.


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************



5 comments:

LYAfrina said...

sama la..lya pon rindu kenangan dulu2.. tp mujur lya duk dekat dgn family,,cuma rindu zaman kecik2 dulu

Kakzakie said...

Kalau boleh memang nak kumpul adik-beradik macam masa kecik tapi kalau Yana nak tahu masa kecik kakak adalah masa yg perit - keluarga kakak miskin. Sedih tapi bagai mahu kembali macam dulu sebab mak sekarang dah tak ada lagi....

wahida said...

aku pun rindu ngan mak kat kampung tu...sentiasa je rindu dia...rindu masakan mak...huhu...

baca n3 ni terus rasa sebak...

semoga family kita sentiasa di bwah rahmatNYA...amin...

aanie said...

sayang mak....:)

eelobor said...

perghhh.... "tacing" la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...