Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, February 23, 2012

Semalam.. 4-0 dan money drop



Salam...

Sapa tengok bola semalam.. malaysia lawan jepun..?? hehehe.. 4-0 uols.. malaysia kalah.. sian kita kannn... bolasepak dimalaysia masih kucarkacir lagi... bila la nak jadi juara dunia nih... huhuhu


pic frm google.. bukan pic semasa kejadian...:)


Bila bilangan anak lelaki kurang dlm keluarga.. makanya kaum wanita akan monopoli televisyen... percaya la.. kih..kih.. dan kami pun tengok bola ok.. hehehe.. hubby and iparnya kuar minum kat kedai mamak.. so kami lak jadi 'jate-jate' tgk bola.. hehehe.. tp tak besh arrr... bila dah masuk bola no 2 tuh.. adik ipar dah start tukar2 siaran.. ada hindustan.. tp tak sure siaran apa.. umah mak nih ada astro... so mama tak tau la sgt benda siaran kat astro nih.. bila tgk blk kat perlawanan bola td.. dah masuk gol ke tiga.. aduhai... buhsan ok.. Pastu tukar siaran lagi.. kali nih cite Money Drop.. si Ac Mizal pengacaranya.. huhuhu.. sian mama tau.. tak faham etika permainan nih... byk tanya la... hehehe..

sambil2 tengok tv.. mil hidangkan jagung manis dr cameron.. syok.. hahaha...


pic dr google jugak.. dan rupa jagung tetap sama.. tak berubah2 lagi setakat ini.


Masa nih hubby dah pulang dah.. so bertambah gamak le ye.. sian kena perli2 la.. maklum la ai nih kekadang over confident.. kekadang over was-was... hahaha.. kami ramai2 meneka jawapan dan kutuk peserta jika diorg salah.. biasa arr kannn.. tp last semalam.. dua org perempuan pesertanya.. emosional sgt la.. menangis2 sedangkan baru soalan no 2.. aduhai.. buhsan arr.. ambik tipon dan masuk dodo ngan maman.. lagi besh.. hahaha.. peluk2 budak busyuk dodo tak mandi... kih..kih..





Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

4 comments:

lienda said...

dulu masa bercinta,suka ikut hubby turun padang nengok dia main bola,gol jeh melompat gi semangat,skang nie melompat suh tengok kat kedai mamak,bukannya ape tak sanggup tengok hubby sorak sorang2,lau kedai mamak tu ade geng kan tuk bersorak hi hi...
almaklaumlah kita sibuk ngan anak anak...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB dari bujang sampai anak 3 selalu ikut hubby main bola... kekadang rasa boring gak?

Messy Mummy said...

bola kat msia nie ssh sikit kot. slalu tak consistent tapi lawan jepun mmg dah boleh agak kena banyak dr biasa :)

mm kalau kat rumah, bab bola tak leh sentuh ya.. mmg gila bola sgt suami nieh..

pastu bab money drop, mmg kadang2 nyampah gak ahh.. huhu..soklan pertama pun dah jerit mcm dah menang sejuta. hadoi la... hhehehe

insan_marhaen said...

tak minat tengok bola kecualai dalam berita sebab tunjuk goa-goal yang disumbat.

templat MY kali ni best. tampak bersih!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...