Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, February 9, 2012

Dunia internet






Salam...

Bila terpaksa berjeruk rasa pasal lappy rosak... Rosak pun sendiri buat maka harus lebih extra sabar.. Papa bagi cadangan utk resetting/reformat that mean akan hilang segala mak nenek apa yg ada dlm drive C yg amat mama sayangi.. Semua sayang... Hehehe...

Bertahan la.. Cuba mcm2 cara godek sendiri psl tak kasi org buat... Nnt org akan ilangkan segala harta pesaka mama dlm tu.. Dasyatkannn..??

Hari2 dok fikir.. Hari2 kat office godek any solution nak onkan lappy.. Huhu.. Tak berapa lena tdr mengingatkan lappy takleh on...

Last solution but doing by myself... Resetting/reformat lappy sendiri.. Sendiri buat kalu ilang pun kureng sikit sakit hati...betul dak..??? Hehe

Tp mama cuba cara yg mama fikir blh menyelamatkan harta maknenek mama ngan resave semua hartabenda yg ada dlm drive C kat dlm external drive mama.. Kira nih try n error je.. tak faham sgt psl benda nih.. tak tahu apa benda dia save dan dok risau gak takut external tak cukup muat ngan memory nak save kat dlm tuh.. dok fikir gak.. jgn la hilang semua benda lak kat dlm external tuh.. semua risau tau...

Maklum la tak ada pengalaman lagi kan reformat any lappy.. Tak reti sebenarnya hal2 komputer nih.. Tp mungkin ada sedikit minat, kehendak yg lebih nak selamatkan harta maknenek yg ado.. Sebenarnya sygkan gmbr2 yg save kat dlm lappy tuh.. Mana nak dpt dah memory yg pernah ada tersimpan setiap gmbr kannnn.. Kira ada sentimental value for me.. Gmbr maman kecik yg separuhnya (mungkin tak tersave psl dok dlm tipon yg dulu2 yg takleh dah nak di on dah.. Rosak la tuh)

Dan hasilnya berjaya.. So sepanjang atau separuh dr cuti yg panjang sempena maulidur rasul dan thaipusam mama habiskan dengan mengodek lappy.. Smpikan papa jeles.. Katanya belek lappy lg lma dr belek papa.. Adeceh.. Mcm2 la kannnn..

Alhamdulillah syukur sgt.. dan rasa berbaloi2 kannn.. dah ingat nak angkut lappy tuh nak suruh org baiki dah.. dan pastinya kena melayangkan duit utk itu kannnn.. berapa la kena lak kannnn.. hehehe

~>Bila lappy dah okay.. tuh yg layan cite korea tuh.. nasib baik selamat lg...hehehe.. dan lama dok minta ngan adik.. bila dpt lappy majuk... sekarang masih lg mengantuk dan rasa melayang.. huhuhuhu

rindu budak cumil nih..#bg mama cumil la taktau la org lain... hehehe
smlm blk2 dr umah je terus dodo... huhuhu.. penat main je la tuh..






Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

5 comments:

lienda said...

I FOLLOW !
alhamdulillah mama yana dapat gak godek menggodek reformat lappy tu,lau sayalah rasanya dah kena panggil tecnician dah...!

mama maman said...

thanks dear...:)

mmg bersyukur2 dgt.. hahaha.. tuh pun psl sygkan harta maknenek ai tuh.. kalu tak.. mmg selamat dah papa reformat gitu je.. hahaha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

saya kalau apa2 pasal laptop nie minta tolong kengkawan jer lerrr...memang tak pandai..

Kakzakie said...

Puas hati bila misi berjaya. Kalau kakak memang tak tahulah Yana. Selalu ada masalah je panggil org IT..

wan habibah said...

me mmg tak reti langsung hal laptop ni... huhuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...