Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, February 18, 2012

Nak Air.. Nak Air.. Sekarang jugak.. huhuhu





Salam Hari Minggu uols...^___^

Sebenarnya.. sejak hari khamis lalu.. kwsn apartment mama nih takde air... sebab musabah yg sama dr tahun ke tahun... dulu kwsn nih diselolai oleh mantenace bg pihak pemaju.. tp bila pemaju sudah bangkap dan mungkin ada unsur songlap atau mungkin unsur2 yg diluar jangkaan.. maka banyak wang yg dikutip dari penduduk sini bagi membayar bil2 air dan mantenance tidak sampai pada pihak sepatutnya.. bila banyak hutang tertungak makanya kami juga la yg menjadi mangsa.. sekarang meter besar sudah dikunci dan air tidak dapat masuk ke tangki2 rumah kami disini.. kami harus menbayar sejumlah wang bagi pihak tersebut membolehkan menbuka kunci air. Masalah masih ada.. banyak owner2 tidak menbayar dan banyak yg sudah lari... maka hutang2 tak selesai dan tiap2 tahun bertambah2 hutang dan tiap2 tahun akan ada proses air utk masuk ke tangki2 rumah kami akan terhenti.. 

sudah... panjang berjela eks... hahaha

walaupun masih belum mandi (time menaip nih) masih tidak kering idea nak menulis kannn... :)

Pagi tadi papa sibuk suruh mama tolong uruskan bayaran duit tol bagi pemandu2 lori yg akan bertolak jauh utk hantar kontena... so bila dah buka lappy tuh.. segala benda jadi slowdown kannn...
harus la baca blog kawan2 dulu... ahaks..
pastu sibuk lak nak update blog.. cam la ada yg nak baca merapu mama nih... hehehe

Ingat nak angkut kain baju dan urusan mandi manda dirumah mother in law pagi nih.. takpe la.. jap2 lagi.. hahahah.. busyuk eks..

Ada lagi air sikit2 ditangki dan semalam pun dah angkut sikit air dr umah mak.. hehehe..
semalam pun dah memesin baju dua kali round kat umah mak.. so gi mandi je la sat lagi...
esok2 baru mesin baju sekali lagi...

Nak kena kumpul banyak2 sikit baru berbaloi2 kannn.. maklum la segan gak kalu nak memesin hari2 umah mak mentua.. ahahahaha..

Tapi jika lama2 sgt dan bila tangki air dah kering.. mmg kena gak arr angkut segala2 yg perlu berpindah randah kat umah mak... sian kan kami... huhuhu

me.?? of couse la kureng selesa sikit.. aduhai.. harus la extra sabar eks..:)

banyak urusan rumah tergendala bila takde air nih... nak buang toksin2 dlm badan pun kena buat mengikut timing yg betul.. hahaha.. seng kannn..

Ok la.. nak gi mandi manda jap.. 

bye..:)



air teramat penting buat kami sekarang...

pic from google image.





Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;) 


 Sampai jumpa lagi... 


 ****************************

3 comments:

insan_marhaen said...

tadi IM pi tengok Marissa kat GH, takada air kat tandas awamnya.

maya amir said...

biar tadek api, jgn xde air..bersabar ye..:)

L said...

amboi mama... huhu.. xjadi keje eh kalau berblogging.. huhu

jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...