Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, February 13, 2012

Pedas ke cili itu..??? ;)



Salam...^_^

Kenape eks.. kenape mesti ada yg suka copy_paste entry org pastu tukarkan ngan entry sendiri.. nmpk sgt takde originality.. jika benar nak bercerita benda yg sama... cuba la lebih kreatif agar tak nmpk sebijik sebotolnya mencilok entry org...

Tak suka sungguh la...:(

Blog ada banyak fungsi... ada yg guna blog utk nak cite psl kehidupan sepanjang hayat.. ada yg cite tentang kehilangan, ada yg cerita tentang anak2... ade yg cite pasal bisnes dan pasal retis2 pun banyak... ada yg guna blog utk pamerkan ekspesi diri.. mcm2 la... banyak yg kreatif dan ada ilmu..

Mama mmg suka jejalan kat blog2 yg jenis ada ilmu.... blog sebegini boleh buka mata mama pasal sesuatu perkara... mungkin mama tak mampu nak terbang kesana sini.. mungkin mama tak berpeluang nak merasa makanan yg sebab serbi sedap di sana sini.. mungkin psl anak2 yg sedang membesar.. ilmu utk praktik kat kat anak sendiri dan mcm2 lagi la.. suka baca kisah2 hidup org yg jauh diperantauan... sebab suka feeling kalu la mama ada peluang kannn... nak gak la merasa hidup jauh dr dimata tp dekat dihati.. hahaha.. dpt merasa kehidupan lain dr kita selalu tempuhi.. feeling happy jka kita dpt ubah diri dari kebiasaan.. cam feeling dpt kawin ngan putera raja la kannnnn... syok gamaknya kannnn.. #Pengsan ngan keberanganan yg hover.. hahaha

Ok.. sudah lari dari tajuk... aduhai...

Mama buat entry nih pasal... pasal semalam baca entry benda nih kat blog org lain... entry pasal diri blogger tuh la.... pastu pagi nih baca benda hampir sama kat blog org lain... aduhai.. susun ayat sama je uols.. just tukar isi je benda lain... tp masih hampir sama... hhhuuuu... jd boring dan rasa muak lakkkk.... so tak suka..

Kalu benda yg di hintkan copy paste dr org tu... takpe la... nih lak tuh bercerita tentang diri sendiri tp tukar je isi lain sikit... cam tak besh sgt.. bg mama la kannn... blh je ambik sebagai referance tp jgn la ambik pastu tukar isi sikit2 je.. nmpk sgt la... obvious org kata... hahaha.. susunan ayat.. susunan perengan.. sama je... nmpk sgt la... tak tau org lain.. tp mama nih mungkin jenis yg pemerhatian terlebih sikit so boleh nmpk la kesamaan nyer... hahaha

Mungkin ada yg tak faham.. cuma yg mkn cili je terasa pedasnya..:)


~>Ingat taknak buat entry hari nih.. kunun2 nak tunggu kot2 ada org meroyan ckp kat mama.... rindu tahap cipan bila mama tak update blog.. feeling blog laris cam pisang goreng gitu.. ahaks.. #sila muntah hijau dan tadah sendiri.. hahaha

~>i'm sorry.. jika tak suka sila abaikan je entry merapu mama.. mekasih..:)





Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

7 comments:

msredcheesecake said...

entry pasal diri sendiri pun nak copy paste dr blog org lain? pelik plak..

mama maman said...

msred: itu la dia.. jd muak la nak baca... mungkin xde idea so copy_paste dan tukar pasal diri sendiri.. so takyah la nak taip banyak... hahaha.. mcm2 kannn

cheqna said...

ada jugak erk org cam gitu.....

ajumohit said...

Lohai mcm tu pon ada, saya pon selalu wat mcm tu pada entry surat kabar ngeeee

eelobor said...

update jangan tak update yer.... sbb mungkin orang tak kan tertunggu sampai tahap rindu cipan tapi dia tetap mencari untuk membaca

Kakzakie said...

Kalau nak copy paste kakak punya rasanya susah sebab cerita kakak berkisar hal anak dan persekitaran yg kakak alami....

miloais milo said...

alahai... ada plak cam tu eh????
ke... bersangka baik
dua blog - tuan yg sama

ehhh... ntah lah ye....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...