Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, August 23, 2013

Pertanyaan | Nak halau dia dari kami.. tak suka dia sgt

Assalamualaikum...

Daku nak buat pengakuan.. Daku mmg Pemalas..!!

Bila perubahan yg kecil berlaku.. maka hubbyku berasa pelik.. kiki

Apa yg pelik..??

Balik kerja boleh lg daku mengemop rumah (selalunya hari minggu tuh pun kekadang..- penat alasanku.. ahaks) mengemop lak dua tiga kali semalam (belah malam jew pun ada kat umah)

Skrg sambil2 tgk tv tangan daku bergerak melipat kain baju.. - Dulu hari minggu jugak buat.. kiki

Skrg sambil2 mencari sepit rambut yg jatuh kat bawah sofa.. daku boleh pegang penyapu dan menyapu... kiki

Skrg pantang nmpk benda2 berterabur... daku ambik plastik dan masukkan dlmnya.. daku letak kat depan pintu tandanya utk dibuang..

Kain baju takde yg berselerak (katanya)

Pintu semua bertutup (selalu ternganga jew.. kiki)

Dia kata.. mama sekarang pelik la maman.. maman perasan tak..?? (dia tanya anak..)

Anak geleng kepala jew..




Nape perubahan drastik ini..?? Ada la puncanya..












Puncanya ini...


dia
*pinjam pic dr google*


Suatu hari tuh.. balik kerja.. nmpk dia berlari2.. omg.. mmg menyakitkan hati ok.. lagi2 ada kesan gigitannya kat pintu bilik stor ai.. kompom dia tertarik lg debom tgk bilik stor ai dah cantik kannnn... bengkek ari ini tau..

Rasanya sebab kami tinggalkan umah dekat seminggu aritu kot (raya tuh) lagipun jiran daku selalu takde umah.. mesti dia mencari ruang dan peluang nak menyelongkar umah daku kannn...

Bengkek ok..

Usahasama kami diperlukan.. ubat cikti dicari.. papa beli yg dalam tin tuh (cam glue gitu) masalahnya kuat benar baunya.. sampai semput mak tau.. huhu

Gamaknya bau kuat itu menghalaunya kot.. bagus la jugak... atau ada sebarang cadangan dari korang yg maybe lg berpegalaman lagi daku... please.. please share with me.. amat2 memerlukan sesangat... tak tahan dah nih


Pelik tak enrty daku hari ini..?? tolong doakan yg baik2 sajer ok.



6 comments:

AyueJean AJ said...

Oh CikTi rupanya.....
Hehehheheh....
AJ kat sini lipas bukan main banyak lagi.....

Angah said...

oh cik tu,saya pun penah alamai jugak,mula2 beli gam pastu mak ai bau,kang tikus tkmati aku yang mati haha.last2 pi kedai cari kertas gam yg mcm halau lalat tu,tapi yg utk tikuspunya.dlm rm3 je,last2 terkena perangkap la,..selesai masalah...

ieda immi said...

uhuhu betul dik .. dia buat kita benci dan kita leh jadi pembersih dan lebih teliti kan ;)

Kesuma Angsana said...

musuh no 1 KA Ni hehehe

Qhaifa Nur said...

kena cakap lembut2..nanti cik T kecil hati ...

mama maman aka yana said...

AJ>> tuh satu lg species mengelikan.. huhu

Angah..>> mmg semput mak menahan bau glue tuh.. tak tahan sgt dah. nnt kita cuba lak kertas cam angah cadang.. tq

Ida..>> satu point yg baik gak kan kak.. hehe

KA..>> stress dol ngan dia nih.. huhu

Qhaifa Nur..>> kita xde pun ckp buruk2 pun.. tp boleh kot try cakap baik2 suruh dia kuar eks.. huhu


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...