Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, August 22, 2013

Kerana gilakan manik aku dimarahi

Assalamualaikum...


Ku mmg gila manik.. Pantang kalu jahit manik kat baju mesti nak buat jahitan yg berbeza dan pasti la ku kan kasi alasan manik xde yg sesuai, kaler xkena la.. Kompom kena pegi beli manik lagi.. kiki

Bukan sekadar beli malah teringin nak beli satu kedai manik tuh semua.. Kahkah.. Pastu balik masukkan dalam bekas plastik and susun cantik2.. seronok bukan main.. mengalahkan anak nih..

Senyum meleret sampai termimpi2 kan manik.. Kahkah

Disebabkan kegilaan ku ini papa bising dan marah.. Katanya me membazir.. Dia xfaham nape suka benar beli manik.. Kalu beli bukan satu dua manik malah sebanyak boleh dicapai ‎​ok.. Kiki.. me bad.. huhu

Membazir amalan setan.. tp buat jugak





Tapi.. tapi..

-manik kan xbasi..

-manik kan sentiasa perlu utk me sebagai penjahit manik.. (poyo disitu)

entry ini mengenai bini vs laki


bini vs laki (bukan niat nak menderhaka.. lalalala)


Sama jugak la bila time dia sibuk nak beli batang badminton aka reket badminton.. Me pun bising jugak..

Apa ke hal sampai beratus sebatang reket.. Nak pulak banyak batang lak tuh.. Apa xleh guna satu batang jew ke masa main..?? Nak kena tukar lak tuh.. Huh.. Membazir ‎​Oк.. Lagi2 ngan shutter asyik nak kena beli.. Shutter dua tiga kali games dah kena tukar.. Aduhai mmg membazir la.. (wanita yg baca nih sila sokong mama.. hahaha)

Tapi sejak hubby rajin main babnminton.. kurus la sikit badan tuh.. kiki.. bagus gak la kannn.. so kami berkompromi.. papa ngan minatnya berbadminton dan mama ngan minat me bermanik.. baru aman... (siap la kalu dia berani marah2.. nnt mama jahit baju kerja dia ngan labuci.. baru dia gerun kot... kahkah.. NEKAD nampak..?? hahaha.. gurau jew.)

Akhir kata..


Cantik apa jahitan manik ai nih... kannnn
{tutorial jahitan baju ini ada kat LINK INI

Entry masuk bakul dan angkat sendiri.. gitu.
Nampak sgt kekeringan idea.. huhu




12 comments:

SSulieana said...

cantik la mama yana...sue nak tempah boleh...buat bisnes ni..

Kakzakie said...

Akan sampai masa macam malas nak menjalin manik ni Yana. Tapi kalau dah suka memang gila..

Qhaifa Nur said...

nur suka baju letak manik..nak tunggu adik buat alahai berjanggut tunggu...
betul tu manik bole simpan..esok2 buat lagi..

Zira Aziz said...

..rjnnye jht manik..xsanggup nk ngadap lama2..:P

eelobor said...

Kih kih kih... X leh imagine bila pakai baju kerja ada manik2 gitew.

cindyrina said...

rajin tul menjahit...some more jahit manik yang kecik kecik tu...cantik la jahitan you...

Aju Mohit said...

hamboih meriah uolsss!! lagi meriah yg lip lap
lip lap tu hehhehehe

Wak Gelas™ said...

chantek blink blink tuu.,ehhEE

mama maman aka yana said...

Ssulieana..>> nak tempah..?? boleh je pm me..



AyueJean AJ said...

Cantiknya.....
Rasa cam nak suruh Mama jahitkan manik kat baju raya AJ baru ni....
Tailor salah jahit lacr, penyudahnya baju AJ togel....

mama maman aka yana said...

AJ..>> alhamdulillah..

kalu nak pm mama yer.. :)

Kesuma Angsana said...

mmg cantik... kena check profile blogger. x keluar apa2 lah !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...