Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, August 26, 2013

Sebab tua..??

Assalamualaikum...

Sebab tua..?? nape title gitu... bukan nak jatuhkan atau nak menghina sesiapa ok.. semua dr kita akan tua.. so apa salahnya merasakan diri tua (wlpun masih umur 35thn) masih tuh tak menahan.. ahaks..

Entry nih berlanjutan disebabkan hormon tak berapa stabil.. buktinya entry pg tadi..  merapu jew kerja..

Tak tau nak cari dimana semangat (sering hilang) tp me tau me type tak suka buat kerja main2 kecuali mmg blur sesangat.. tp siapa kita nak FAHAM kan org yg kita nih type camner.. seumpama masuk bakul dan angkat sendiri lak kata org.. lgpun ckp camner pun bukan org nak dengar.. org akan nak menang ngan fakta dr akal dia sendiri kannn.. kan org nih byk pengalaman.. pui. (maafkan sy)

Semua org suka nak ANGKAT diri sendiri jugak.. kannn (semua mau idup khenn)

Sebab Tua

Adakah bila sampai suatu tahap kebosanan atau tahap otak sudah tak dpt nak menakul apa2 ilmu baru dalam kepala, adakah ini sudah tahap tua dah ke..?? (adakah me tua)

Sebelum ini me banyak buat kerja yg kiranya bg me agak mencabar.. so lama2 nak cari yg lg mencabar lak.. huhu.. cam bosan ditakuk lama.. nak upgrade diri (bagus apa)

Tp bila cam nmpk takleh nak faham/ikut/memahami ilmu atau type kerja lain dari biasa nih.. buat diri ini cam org takde apa2 lak.. Rasanya bukan tak boleh buat cuma masih lg lembap la.. lg2 dibandingkan ngan budak fresh graduate yg lg cepat faham dr makcik tua ini..

Patut la bila kita sampai umur terlebih nih.. nak tukar kerja baru pun sukar.. selalu kampeni taknak.. salah satunya alasan gini la kot.. lagipun xleh bagi gaji cam budak baru grad.. mesti up sikit gaji khenn.. itu satu hal.. tp rasanya korang fikir PATUT ke makcik tua nak dibandingkan ngan budak baru kuar dr uni.. kompom la otak pun berlainan kondision dia kannn.. aduhai.. lgpun makcik nih rasanya ada efek kot.. jg byk lupa lepas eksiden tuh dulu (adakah ini alasan terbaik..??)

Atau sebab ORANG TUA (me yer) nih tak cuba sedaya upaya buat sehabis baik.. Malas dah nak berhempas pulas nak memikir/mengingat benda2 banru nih.. aduhai.. tp bila dengar kwn yg menasihati me.. katanya 'utk bagus dlm industri nih makan masa.. atleast 5yrs baru terer ngan no articles dan kenal barang'



5Tahun..??

5hari seumpama panas bontot berhari2... lagi la 5tahun.. camner tu.. hehe

Salute ngan org yg boleh datang berkerja hari2 awal.. tak ambik any medical leave.. bertahun kerja wlpun tempat kerja jauh dari rumah.. kena kuar dr rumah kul 6.30pg.. what a life..?? for me not a live.

Lagi2 tempat kerja yg cam berjalan diatas bara api.. silap jew sure kena hentam (ok lagi dr kena buang.. kann) Kena beware ngan some people.. kena follow attitute mrk. omg

Susah nak hidup.. lg susah nak taknak hidup.

Some people nasihat.. jgn kerja terburu-buru.. Relax. Cool down. Jgn huruhara. Bila berserabut semua benda nampak salah.. semua benda kau tak dpt setel. Gitu lak..

Ada betulnya jugak.. serabut pun tak seseuai sebab bila kerja melibatkan nombor dan melibatkan department lain (penghantaran material).. nak2 lg org taknak buat banyak kerja.. memasing nak senang jew.. aduhai.. jiwa der..



Sabar. Banyakkan sabar.
















3 comments:

Norhaizan hakim said...

Amboi..kenapa emo mama yana. Monday blues ke? Banyakkan istigfar.

mama maman aka yana said...

penat kak.. sakit ati sgt.. kahkah

diana said...

banyak kan besabar...tapi sabar pun tanpa usha tak boleh jugak..kan??kena buat sesuatu la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...