Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 30, 2012

Apa mama rasa sekarang..??

salam..^_@

Baca tak tajuk tuh..?? cam apa kannn..?? cam diva pun ya.. poyo. hahaha. ikutsukaguaok.. kutuk diri sendiri harus.. kalu korang kutuk mama mengalir airmata pilu. huuuwwaaaa...

Skrg jiwa terasa diatas angin.. terbang ke berangan ke..?? belum pernah mengalami suasana yg akan mama cipta camni. nak kena hadap bos demi meletakkan surat mengucap selamat tinggal dan meninggalkan teman2 yg sehati sejiwa atau mungkin ada juga yg bersorak gembira.. tp ikut sukahati la kann. kita bukan boleh nak penuhkan kehendak atau kemahuan semua org. u take it or u leave it. hahaha. kijam tul statement. taklehblah.

Keciwa sedikit bila kabar berita smpi ditelinga.. janji2 yg kununnya gaji yg tertunggak plus bonus masih belum dibayar bln nih. maybe bulan depan dpt la kwn2 yg tinggal berjolikatak ngan gaji terlebih tuh. hahaha. mama lak..?? hanya boleh menyapu air mata je la. kalu mmg bos berhatiperut memikirkan thn lepas mama bekerja keras utk syarikat, harus/wajib kasi la jugak kat mama, wlpun mama decide tinggalkan syarikat. tp probation 1month kann. berkemungkinan dpt ke tak..?? tah la. sayu je. patah seribu tau. hahaha.

Ingatkan bulan nih dpt, maka senang hati la mama letak surat. boleh gitu..?? harussssssss. so kena bodek2 bos utk bos kasi gak bonus tuh kat mama. cam banyak kannn..?? tp sikit2 pun ai keja tau sepanjang thn kat situ. harap2 tak gelap hati la mrk2 itu.. jgn la sama gelap luar dlm kannnnn. aduceh amma.

Hati dan perasaan asyik memikirkan suasana atau kemampuan mama nak bekerja ditempat baru, minta ok la eks.. risau gak nih.. org kata, kita pun takleh terlalu expect sesuatu benda terlalu bagus, takut kecewa nnt. nak cuba terbuka minda sikit nih. redah je kannn.



~Pas tulis dan publish entry nih.. mama nak curi2 masa nak jumpa bos nak kasi surat in-person. kena jaga sopan susila sebagai pekerja cemerlang kannnn... ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************






2 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

harap dapat bonus tu..
tp bergantung pada bos la..
biasa nya susajh nk dapat..
ada rezeki insyallah dapat..
selamat bekerja di tempat baru..
suasana baru, kwn baru, macam2 yg baru bila pin dah tempat baru..huhu..
ALL THE BEST ;-)

Kakzakie said...

Walau kakak bukan boss besar tapi biasanya kalau ada staff yg resign tapi bonus akan dapat the following month kakak biasanya bagi juga yana walau tak 100% at least dia akan dapat lebih dari gaji bulanan yg biasa dia dapat - so terakhir dia dapat gaji biarlah lebih sikitkan - bagi nama baik syarikat juga...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...