Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 2, 2012

Panggilan 'hantu'

Salam..^_^

Hari nih.. kuar rumah terkocoh2.. kena kuar awl pasal menumpang papa arini, keta mama masuk bengkel. tah bila la nak kuar2 tuh.. kuar dia dr bengkel berserta dengan kempisnya poket2 yg ado. aduhai.

Pagi td papa pesan suruh call bengkel, tanya perkembangan kereta. mama lupa. hehehe.

ok itu bukan psl panggilan hantu ye.. entry nih panjang sikit.. amati la ye.. hahaha

Dlm pagi around kul 10pg, ada call masuk. satu kekurangan mama ialah.. mama jarang nak tgk nombor betul2. main tgk sekali imbas je. Udahnya.. yg bercakap dr sana bercakap slang indo tp dia mengaku dr syarikat komunikasi C&&&&M, so dia ckp nak tawarkan line postpaid pakej 50 bersertakan diskaun. no yg skrg boleh remain [mama guna line M***S]. bila mama ckp mama tak berminat. sibuk dia nak juga menyakinkan mama. dia kunun2nya nak tolong isikan borang utk mama.

Yg meng'kompuis'kan mama ialah

--->> syarikat gergasi seperti C&&&&M boleh ambik pekerja indo dlm syt mrk.. tak menyakinkan

--->> bila dia dok terangkan tawaran tuh, can goyah je.. cam tak berapa tau sgt. tak profesional la beb.

--->>masalahnya dr mana diorg dok ambik no tipon mama dan boleh nak kasi tawaran sesuka hati nih.

--->> sibuk nak tau selain nombor yg ada, ada no lain yg mama dok guna... suka hati mama la kann.

--->>Senang ke kita nak bg particular item kita pd org yg kita tak kenal.. tah betul tak tidak eks... ramai betul org menipu skrg.


Bila mama berkeras taknak dan mama terus je letakkan phone. mcm satu hal lak nak layan benda2 gini. tiba2 dpt satu call lagi la... no dia cam haramjadah... no +303 je.. boleh nak layan. mama angkat dan ada suara indo gak. nak bercakap ngan mama [boleh dpt mana la nih kannn.. siap tau nama ai lg.. glamer tau] apa lg mama terus letak je... mmg menyakitkan kepala la wei. mmg panggilan 'hantu' la kannn..

Bila mama letak phone, mama check no yg call awl tadi no dia pakai no nih.. +601115557158 [no indo ke..???] mmg sesaja nak perangkap org yg lalai eks.. mmg 'hantu' la wei..

sekejap je mama letak phone, tiba2 msk lg call.. ni no sini la.. angkat je kot2 apa hal kann... tp angkat ngan surau yg penuh intonasi garang la.. bila mama tanya nak ckp ngan sapa, dia cam nak buat lawak.. tp suara cam kenal.. so mama tanya la nak ckp ngan sapa.. rupanya laki ai la.. dia info yg keta dah ok tp esok pg jugak ambik. huhuhu. mmg sesaja je kena jerkah ngan mama kannn.. dia ckp.. ingatkan nak buat panggilan hangit tp dia lak kena hangit.. sapa suruh kannn. sian dia. dah la suruh mama update psl keta. tp mama terlupa lak. nan ado ari nih. sian.



 

Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************


3 comments:

diana said...

tak pasal2 encik suami lak yang kena ye..
hehehe

miloais milo said...

iols sokmo tak layan call camni
semalam iols dapat satu call
nak bagi voucher medical hapa tah
tak berminat lah....

sebab penah terkena dulu.... serik!

kena kat ur hb - tak pasal2 kena marah
ahaksssssss!

Citarasa Rinduan said...

ayu sejak en zalie pakai kad kredit 7 tahun lepas... sampai skrang klu dapat panggilan dr no tak kenali ayu tak angkat

kalau ayu terangkat, kata dr syarikat apa2.. ayu kata.. TAK MINAT.. malas nak kata panjang..

yana.. aduhhhh.. ko nie kasihan hubbymu.....
mujur ko tak sound lebih2.. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...