Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 17, 2012

Doakan yg terbaik ye..

New update : Dah dpt panggilan utk intiview.. hew..hew.. berdebar gak.. dah dkt 8thn tak gi intiview.. auw.. boleh lg ke kecek mek salleh nih.. hahaha... keras lidah dah nih.. doakan tau..

p/s: tak smpt nak udate la.. lg2 ngah berdebar nih.. hahhaa.. sengai terasa..:)



Salam..^_^

Mama selalu kan dok mengadu emo aka stress aka tension. Mama nih type suka nak fikir. normal rasanya jika wanita suka fikir. hatta benda remeh2 pun kami suka ambik tau. mungkin sudah sifat kami nih begitu kecuali sesetengah org yg mampu mengatasi emosi diri yg mudah tersentuh nih. untung la.

Urusan keja jika nak dibandingkan.. mana2 pun sama. lompat mana2 company pun more-less akan ada masalah atau lebih pada tekanan keja. atleast berhenti dan dok diam2 kat umah. eh. rasanya ada gak masalah kannn. cuma itu cam org kata alternatif nak lari dari bebanan keja. berhenti nnt kita gak pening nak cari sejumlah uang utk bayar utang. hidup mana nak lari dr berhutang. betul tak..??

Sudah kerap kali sahabat mengajak mama berhijrah. tp mama lebih pada buat kalkulatif untung rugi berhijrah. banyak fikir eks. tp bila tiba2 dtg sorang lagi sahabat menghulurkan jalan utk mama berhijrah, terasa hati seakan 'teringin' pulak. adakah itu gerakan dr Ilahi atau sekadar usikan setan bertanduk..??

Mula2 seakan 'teringin' sgt nak ubah angin.. tp bila difikirkan balik kebaikan bos skrg.. terasa terundur setapak kebelakang. tp sabahat itu pun tidak mahu mengundur. maka hati kembali berbunga. hubby pun cam bagi green light. aduhai. perubahan utk masa hadapan katanya.

Sudah hantar resume, maka sekarang mengharapkan doa2 sahabat agar mendoakan yg terbaik utk mama. Jika benar itu rezekiku, maka biar la laluannya tenang sahaja. Ini laluan yg sedikit lain dari yg mama buat sekarang. tp semua benda boleh belajar asalkan ada yg sudi mengajar dan bagi peluang.. kannn..

Dan jika bukan lagi rezekiku.. insyaallah mama cuba menperbaiki diri dan cuba bersungguh lagi berbakti pada yg sudi.. asyik nak mc.. el je keja.. sure dlm nak pergi dengan cr terhormat karang di halau ngan cara terhormat jugak karang.. hahaha..

peace no war.




~Buat masa skrg.. mls nak fikir efek dlm perubahan nih nnt... just nak follow by flow je.. ponat nak menentang arus lagi dah.. ~



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************



15 comments:

fieda said...

semoga semuanya baik2 saje..

Aju Mohit said...

Good luck ye mama maman

Qaseeh Tolia said...

All the best Mama.. Boss baca x blog mama..abis la lepas ni

Nieza said...

Assalam, saya doakan semoga yana didalam keadaan baik dan dilindungi Allah selalu..insyaAllah.amin:)

maya amir said...

insya Allah, kalau ade rezeki tak ke mana..good luck:)

mama maman aka yana said...

Fieda, Aju mohit, Qaseeh Tolia, Nieza dan Maya amir...>> thanks dear... amin.
=)

Kakzakie said...

Kakak dulu Yana memang suka melompat dari satu company ke satu company semata-mata kearna duit. Tapi sebab scope kerja kakak sama walau kemana sykt (secretary - tak banyak beza) so tak adalah masalah.... Sekarang bila anak dah besar hutang tak ada duduk ajelah tak ada niat nak pindah...

So... Yana boleh lompat demi kebaikan - istikharah sebelum bertindak insya-allah baik-baik jadinya...

IDAZS said...

good luck mamayana, insyaallah pasti ada rezeki yang lebih baik nanti.
take care :)

Aidah said...

Kadang2 berhijrah adalah yang terbaik. Tapi Allah Maha Mengetahui. Akak doakan dipermudahkan segala2nya utk Yana. Dan semoga Allah kurniakan yang terbaik utk Yana sekeluarga. Amin.

miloais milo said...

good luck mama...
moga apa yg uols idamkan - tercapai ye...
ye - perubahan itu perlu beb!

msredcheesecake said...

good luck intebiu... doa la kalau itu yg terbaik, biarlah lulus intebiu...

Nisa said...

Jika itu rezqi yang diturunkan oleh Allah SWT untuk Mama, inshaAllah apa salahnya berubah ke arah kebaikan.

TK said...

Sangat faham apa yg Mama Yana lalui..
Apa2pun TK doakan yang terbaik buat Mama Yana ok.God Luck for the interview :)

shazruls said...

good luck

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza pun ada nak offer kerja kosong ni... http://www.adzriel.com/2012/04/aku-pun-nak-offer-jawatan-kosong-sapa.html

moga sukses dgn tugas baru nanti...amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...