Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, April 7, 2012

Tablet punya pasal

Salam..^__^

pic from google.


Lama dah pun isu nih.. isu nak beli tablet. tp banyak kali mama hanya survey harga je. nak beli tp cam rasa tak berapa besh.

pasalnya skrg nih mama perhatikan maman kuat benar main game.. tak kira la henpon mama atau henpon papa. kat lappy pun kekadang dia merengek nak main angry bird. [sapa la yg download angry bird itue..?? mama maman la jugak kannnn]

Untie dia dah ada tab nih. so mmg selalu gak tgk dia main ngan tab untie dia. Cousin dia pun dah ada dah ipad. mmg selalu jugak tgk maman dok menebeng kat diorg kannn. sian gak kekadang tuh. tp bila la benda tuh jadi hakmilik sendiri.. akan lebih masa tertumpu pd benda tuh je la kann. mama tak suka.

papa kunun2nya dok pujuk mama, katanya permainan kat komputer nih kekadang ada bagusnya utk otak anak. permainan nih buat anak kita lebih pantas berfikir, mrk akan lebih advance utk cr solusi utk setelkan permainan tuh. so akal mrk akan lebih bergerak.

tp bagi mama yg kolot dan buta it nih. [takde la buta benor tp lebih pada hati2.. huhuhu]  mama tetap risau dengan pembesaran anak dlm nak bagi anak lebih explore tentang games2 nih. jika bijak tentang it atau iq anak berkembang baik bagus la tp jika sebaliknya kita gak yg menyesal. dok gitu.

Skrg sorang lg untie dia dok beli tab, papa cam panas bontok dah. siap dok cucuk madam nak beli. madam tak kasi. ahaks. [setiap keputusan harus ada persetujuan bersama. dok gitu ustaz..??? hehehe]

madam disini adalah mama. adekah mama nih beauty queen.. eh salah... queen control..?? tidak ye.. mama pun teringin gak benda tuh, tp bagi permerhatian mama skrg nih la kann.. anak dok asyik mengelek tenpon hulu hilir main game.. better tak beli la.. biar ada ruang tuk kita suruh dia main2 ngan buku. karang mak pak ngan anak sekali ralit dok main tab.. smpi anak nak kenal huruf pun payah. anak org lain dah boleh membaca.. anak kita nak sambung dua huruf pun terkebil2. geram mama. sebut lain bunyi lain. aduhai.

tp ada gak dr pembacaan mama kann.. google la tuh.. setiap anak berbeza perkembangan dia.. takleh nak di perbandingkan ngan anak org lain, wlpun sebaya. betul tak..?? mana la tau kann.. ilmu sesat. hahaha.

ke ada kawan2 nak menyatakan yg pemahaman mama nih salah. sila kan kemukakan bukti2 sohih. boleh gak mama memikirkan lagi cadangan papa tuh. hmmm.



~Cam ada duit berjuta nak beli tablet.. makan pun dok berkira2 tau.. huhuhu...~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)

****************************


3 comments:

siti murni said...

Salam..
ada betulnya jugak cara pemikiran awak tu..sebab dah ada henpon dan lappy..kang beli tab..laaaaagi la dia concentrate kat tab tu..

pena rozie said...

nak beli gak tab.. tapi kene tunggu dulu

Liza Abu Bakar said...

tak yah tab... bagi pakai komputer biasa je.. nanti asyik melekat kat tab aje, apa pun tak jadi.. kalau nak juga cuba tanya blogger amy di sinarraudah.blogspot.com. murah je dia jual dari harga market. ada warranty.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...