Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 16, 2012

Hari Minggu Mama Yana

Salam..^_^

Sebenarnya mood harini agak slow.. cam apa tah.. jgn marah ye..monday moody kot.. [salahkan hari senin je kann.. sian dia.. kih..kih..]


Hari minggu yg pendek.. terasa pendek.. terasa tak puas berehat.. gitu.. selalunya mesti org mengambil peluang berjalan2 kann.. mama pun sama.. ziarah adik. rindu lama tak ketemu. Tapi jejalan tuh pun unplanned sebenarnya. selalunya papa ada game badminton ngan geng2 kwsn rumah kami nih. bila nmpk cam dia asyik menido je. mama ajak je la jejalan kann. hehehe.

Tapi sebelum tuh.. hari sabtu.. memang mama menebeng kat umah je.. takde sebarang aktiviti melainkan urusan rumah tangga.. tp tak habis2 gak.. tak siap2 gak rumah mama.. cam kapal kena serang sang taufan jugak. camno tuh.. sian. hahaha.

belah petang, papa ajak gi mengeteh. baru terbuka minda uols. hahaha. masuk kedai runcit baru teringat atau mood mari utk buat agar2 bertingkat aka trifle tuh. tp mama main hentam je la. berdasarkan bacaan blog org yg selalu buat benda tuh. mama pun beli barang2. sedangkan sebelum tuh ckp ngan papa nak gi cari pisang je. hahaha. wanita.. sabar je la kannn.

belah malamnya, apa lagi jadi chef la mama.. menyibuk dengan si bujang.. minat nampak maman.. nak jadi masterchef la tuh.. hahaha.. tp tak berapa nak jadi lapis sgt la kannn.. tp berbaloi gak la mencuba kannn.. dah faham dah camne nak bagi dia lawa (menjadi) pasni.. tp tak tau lak bila nak dtg seru balik tuh.. hahhaa. kesian.

layan pic je la ye korang.. resepi korang google je.. berlambak2.. ai mana boleh lepak resepi sini.. asyik buat tak menjadi je.. org pun tak caya nak cuba.. hahaha..


bekas nih jadi la jugak cantik tersusun.. maka dpt la kasi kat adik ai.. hehehehe..

yg nih fail.. sebabnya..?? sebabnya mama tak susun kek kat bwh tuh elok2.. ada ruang kosong.. so habis terapung time kita melapis kat bahagian atas.. hehehe..

patutnya gini kannn... hahaha..

menyelerakan jugak wlpun tak tersusun cantik.. msk perut takde tersusun pun kannnnn..;)


sapa baca metro ahad br nih.. FIL masuk paper ouls.. glam sekejap... hahaha..
kami tumpang glam gembira ye..:)

tepek pic anak buah lak.. geram ngan ketul2 budak nih.. hahaha..



~Terima kasih bagi teman2 yg sudi bagi komen psl entry NI.. baru mama tahu yg pertanyaan mama agak mustahil nak diterangkan panjang lebar kecuali mama sendiri kena godek2 sendiri dlm google.. maafkan mama eks.. suka benor tanya benda2 yg susah2 eks.. sure korang pun pening kannn.. hehehe..~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

8 comments:

ieda said...

yumx3 sedapppppppppppppp nyee ;)

miloais milo said...

comelnya anak sedara uols tu...

lama banget iols tak buat triffle ni... my kids suker...

gadisBunga said...

tgk rupa pun dah tau kelazatannya... nyummm. :D

Tihara said...

hehe, lama dah tak dengar words menebeng tu..nice :)

Aidah said...

Rajiiin yana masak. Akak kalau wiken, seboleh2nya nak cuti dari ke dapur tapi kdg2 tak sampai hati pulak. Sebab masa wiken je suami dan anak2 ada 24 jam di rumah.

siti murni said...

tak teratur pun takpe..balun serupa jugak...tapi still nampak sedap lah!

perempuan memang macam tu kan...asal masuk kedai @ pasaraya...lain yg nak beli asalnya...alih2 berbodong-bodong yang dibeli..kan..hehe

Iena Eliena said...

sedapnye:)

mama maman aka yana said...

ieda..>> biasa2 je.. hehehe..:)

miloais..>> geram ngan dia.. hehehe
nih buat pun kononnya nak makan je..

GB..>>> biasa2 je.. isyaallah blh la dimakan dr dibuang.. :)

Tihara..>> hehehe.. ye ke.???...Tq dear..

Aidah..>> akak.. sy hari keja jarang masak la kak.. hari minggu la baru nak blh try resepi lain dr biasa..:)

siti murni..>> hentam je la kann.. janji boleh makan.. kann..

mmg selalu gitu la kann kaum wanita nih kannn..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...