Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, February 14, 2011

Kisah hari kekasih versi sengal




Salam semua.... mmg mama yana kena akui... mama yana sesungguhnya telah lupa dan lalai plus sengal....[bkn doa ya....] mmg tahap gaban dah... td gi bayar bil..... marah2 tanpa munasabah..... sebabnya mama yana ckp ngan org kat kaunter tul...

MA : sy selalu dpt bil lambat... 6bln sekali br dapat... kan dah banyak yg tertungak..... kenape ye..???
Dia: (macam biasa dia ckp) kitaorg selalu hantar bil paling lambat pun 2 bln sekali....
MA : habis ape kes ngan sy..??? kalu betul kenapa sy punya lmbt..??
Dia : akak kena call la kalu tak ada hantar....
MA dlm hati [habis bil tipon aku kau nak byr ke...???] dia tak faham ke atau dia wat2 tak faham... buat keja sambil lewa je... org adukan keja dia mesti ada jawapan.... kalu kena kat dia br dia tau.... benggang...

lg satu.. pernah byr kat ketua blog apartment MA... rm 20... so sy suruh check la dah msk dlm sistem ke blm... byr bln 6... dia check katanya tak ada..... well.... kena songlap ke ape.... dia kata selalunya ketua blok akan kumpul dan akan byr kat diorg dlm masa 6bln.... hello dah 7bln dah... tak msk sistem lg ke...?? susah betul nak percaya org... nasib la byr sikit... hhhhmmmmmm.... dugaan....


pastu rushing ambik maman kat sekolah... bising2 dia... katanya lmbt.... plezzz anakku.... aduh....
dlm perjalanan ambik maman td... mama yana terfikir... nape cepatnya nak marah aci kat kaunter tadi.. kot2 betul dia ckp.... nape tak istifar byk2... bersabar byk2..... aduh.... stress ngan sikap tak baran mama....

Pastu ke post office... aduh... ramai betul org.... ok ambik no dan tunggu..... sampai giliran selepas 12 org... dan byr bil, mama yana tadi ambik dua no giliran... utk bil dan utk update asb.... utk bil dah setel tp no giliran utk asb lmbt lg... maman dah start merengek2 so bw dia minum dan makan...... habis mkn gi blk post office...

nasib no giliran belum lepas lg.. tinggal dlm 10 org lg... so mama yana boring belek2 la lesen memandu mama yana... psl tgk ramai org pegang lesen kan.... belek2 punya belek.... hhhhahhaaahhh... lesen mama yana dah mati bln 6.... gila tul... tu yg dipanggil sengal..... betul tak..??? 4-5 kali belek... diri sendiri tak percaya.... betul wei.... tipon papa.. tanya dia kot2 kena saman ke ape kalu lmbt renew... hhhaaa... kena gelakkan dia je la.... nasib bdn... so dr nak update asb mama yana renew lesen.... sungguh tak percaya.... percaya la... [stail mama yana yg teramat tak percaya yg mama yana lupa tahap gaban.... sungguh....]


Notakaki: sila la gelakkan mama yana ok.. tak marah... cuma cuba belek2 lesen anda.. kot2 dah lama mati... hhhaaa.....
sesungguhnya tuhan gerakkan hati mama yana utk update asb yg tak seberapa itu.... terima kasih tuhan...

7 comments:

wahida said...

saya pun pelupa tahap serius gak kengkadang tu...
mungkin betul kata org lahirkan anak lelaki mmg byk urat putus...huhu...tu yg buat lupa tu...

mama maman said...

mungkin teori itu blh diguna pakai utk kategori kita... hhhaaa....

eelobor said...

tak nak gelak pun sebab itu menandakan kita semakin berumur. biasala proses perubahan hormon... hihihi

sebab asyik dok update blog, sampaikan ketua blok pun di panggilnya ketua "blog" apartment

Citarasa Rinduan said...

hehehehe..
ayu nie jenis suka remeberkan FIL or en zalie,..
rupa2 mmg...FIL dah sebulan mati...hahahah

nasib ayu ingatkan..kalau idak....???

tapikan, lesen ayu, ayu hidupkan 2 tahun senang citer...

mama maman said...

eelobor: ye ke... seronok nak menulis tak perasan lak.... malunya....
tp mmg sy nih dah tua dah.... perasan je muda.... hhheeee..... [inside still young ma....]

Ayu: kalu wat 2 thn gamaknya lagi la foverer lupa.... hhhaaaaa.... ingat mati2 sy dah renew.... ingat bln 6 tp rupanya bln 6 thn 2010 daa.... terukkan..???

ieda said...

adoii akak pun same .. sejak akhir2 nie tahap luper tuu cam seyess jer .. :)
salam maulidur rasul dikk :)

mama maman said...

kak ida.... risau gak nih....
salam maulidur rasul jugak buat akak dan family.....:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...