Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, February 28, 2011

Saman oh saman




Salam semua..... dah bayar saman ke kawan2..... pasal saman nih la makcik penat ok..... saman papa maman ada enam.... semuanya kebanyakannye kena masa balik kampung..... ada yg dekat kl pun dua je.... keta mama tu ada 3.... risau la wei.... kan tak pasal patah kaki lak... yg paling penting nak gi keja kan..... pekerja yg terbaik nih..... [poyo je...]

Papa maman mmg ambik cuti hari ni.... sempena nak bayar saman la.... dari malam semalam dia dok racun suruh temankan dia..... mama yana banyak keja sgt.... malas nak layan.... wat tak tau.... mmg dia suruh mama yana ambik cuti temankan dia.... mama yana tak apply pun.... [lupa sebenarnya...] dah pujuk punya pujuk.... nak2 lagi kan dia dah bagi hadiah keemasaan tuh... tak tergamak la nak tolak lagi kan...... kena jaga hati kan.... :) betul tak kawan2..... hhheeee..... cepat angkat tangan tanda setuju..... opppssss.... angkat kening je la ye.... keh...keh....

[pic ngah happy, belum tau yg kami akan diuji hari ini....hhhhuuuu]

so ambik emergency leave le..... hhhhaaaa..... [mati kalu bos i baca blog nih.... ]
banyak punya umat yg belum bayar saman...... aduh..... beratur panjang sungguh.... sampai luar dr pejabat pos..... papa nak gi pejabat kwsp sekali.... so gi ke shah alam la sambil2 nak gi kwsp.... ambik no giliran kat pejabat pos.... no kami dpt..... 10134 dan no yg dikaunter baru 10009...... so gi ke kwsp jap dan sempat breakfast jap.... dtg2 blk.... tak bergerak2 pasal offline....

try gi ke pejabat pos kat giant sek 13... no kami dapat..... 10047 dan no dikaunter 10007..... hhheeee..... lepaking arr.... mula2 ada org ckp... utk bayar saman kena beratur lepas ambik no giliran.... masalahnye cik abe tak nak.... tak nak berhimpit2.... psl situ mmg kecik je tmpt dia..... sempat window shopping dan mcm2 la.... dtg blk dlm sejam pastu.... dah makin ramai dan baru la hubby faham mmg kena beratur... diaorg tak guna no giliran pun..... aduh... dah terlepas dah giliran dan makin ramai.... still slow dan dia dah start buat perangai..... dia buhsan dan ajak ke pejabat pos besar blk.... aduh....

ramai giler lagih..... mama yana tunggu dalam keta je.... takde tmpt parking dah..... jumpa kwn kat situ... katanya mmg lama kat sini.... lagi2 ngah offline je.... dia cadangkan ke seksyen 16..... sambil2 tunggu tu mama yana ada la call kawan minta tolong dia bayarkan dulu..... katanya dia busy sgt dan tak dpt tolong..... tp dia ckp la... kalu dtg kat pejabat pos kat times square kl mmg tak ramai org.....

kami gi pusing ke seksyen 16 dan mmg ramai org.... tunggu jap.... hubby boring... so dia ajak ke times square.... layan kan je la..... gi times square ngan harapan nih..... kami memasing dah lama tak jalan kat kl.... so sesat disitu sekejap..... hhhhaaa.... jumpa dan terus cari pejabat pos...... mmg tak ramai org.... masalahnye.... dr kul 10pg dah offline..... kami dah tak larat nak ke mana2 dah.... kami sampai times square pun dah kul 12.30 tghhari..... suruh hubby beratur je..... tak kuasa nak kemana2 dah..... beratur smpi kan kami dpt byr pada pukul 6.30ptg.... sungguh nekad..... giler kan.... anak pun minta FIL yg ambik..... ingatkan sempat ambik maman.... sungguh penat dan lapaq..... balik jem lak kl.... hujan.... aduh ujan rahmat ke ujan gelakkan kami hah...???? sungguh penat dan malang sungguh....



[pic org ramai yg nekad dan tegar beratur..... papa kesian kamu....]


Notakaki: Moral of the story is....... jgn lengah2kan saman dan jangan ajak mama  utk temani kamu lagi yg papa.... capek dong.... hhhaaaaaa.... lebih2 lak... bukan beratur sesangat... dok antar sms yg buat papa benggang je.... [antar sms utk kuatkan semangat dia rupa2nya dia lagi stess.... aduh....]

2 comments:

ziana said...

Salam kenal..Baru tau last minite lagi..Saya dah settle hr tu bulan 12...Terbang duit... flw me back

mama maman said...

salam kenal ziana.... mmg terbang duit la bulan nih.... pening-pening...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...