Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, February 27, 2011

Maafkan aku




Assalam..... penat tak hari minggu nih..... bagi mama yana.... hati berbunga2.... hhheeee...

kesah hari sabtu lepas.... hubby memang balik lambat.... dia call mama yana pun selepas mama yana dah publish entry title 'Airmataku cukup murah'

Bukan beburuk sangka pun sebenarnya cuma tertanya2 kemanakah menghilang.... tak tau nape mama yana rasa tak nak call dia... just hoping that he will call me.....
bila dia call... dia ckp dia kat shah alam... jalan2 ngan mak dan adik dia.... rupanya blk dr office dia terus gi umah mak dia..... umah kami dekat je.... lebih kurang dlm 15minit je... tak kesah la... tp dlm hati.... aik... jalan2 ngan mak ngan adik blh lak... binik anak diam2 kat umah ye.... geram mak....

Papa call dan tanya:-

Papa: nak barang emas tak...??? [kepala blur fikir mengarut lagi...]
Mama: nak... nak beli ngan ape...??? [hhhaaaa.... ingat murah ke cik abe...]
Papa: nak gelang ke nak cincin....?? takut awk tak berkenan je....
Mama: kalu nak bagi.... tak kisah la.... betul ke.... duit dtg dr mana..???  punca dr mana..???
Papa: punca ape..?? jangan nak fikir bukan2.... nnt papa tgk2 dulu kalu berkenan beli ye.... budjet ciput je nih.... kalu tak.... bawa mama je la pilih sendiri....
Mama: mama tak kesah la.... [dlm kepala... ala kalu tak lawa pun mama pakai je nnt....kan...]
Papa: banyak songeh nnt... ok la bye...
Mama: ok. suka hati la. bye.

Dia blk ngan senyum2.... wat tak tau je..... pastu dia ajak kuar lepas maghrib... nak cari barang dapur.... sambil2 survey barang kemas katanya.... ikutkan je la kan.....

Well, dapat la hadiah barang kemas itu malam.... hhhhaaaa..... budjet tak banyak tp berbaloi2.....
sambil2 tengok tu..... mama yana letgo barang kemas lama dan tukar ngan cincin.... so dapat dua2 la....hhheee.....
[tak la sebesar dan semewah org lain tp alhamdulillah.... kerna hubby sudi berkongsi kesenangan dia ngan mama yana.... terima kasih papa kerna masih lagi mengenang keluh kesah mama... sungguh2 hargainya....]



Sudah2 la sesi menunjuk2..... [sebenarnya tak sesuai pun nak tunjuk.....hhhaaaa...] layan nih la jom.....
Suka lagu nih....







Notakaki: terima kasih Tuhan... banyak rahmatmu buat insan ini..... jangan rahmat ini ditarik tuhanku.... sesungguhnya sabar itu cukup manis diakhirnya....

8 comments:

Citarasa Rinduan said...

mama--
wah..ayu pulak yang happy bila papa yana bagi sesuatu yang mengembirakan hati mama

by the way...lepas nie jagan terlalu buruk sangka dengan papa yer

PS: ayu pun tak sabor nak tgk filem nurkasih

mama maman said...

ayu: mekasih.... :)
kekadang minta gurau2 je.... kot2 dia nak layan kan... mungkin dia ada lebih tu yg dia kasi tu....:)

buruk sangka sikit2 blh kot... susah nak pecaya 100% arrr.....:)

cam besh je nur kasih tu kan..... tak sabar nak tgk...:)

ieda said...

kdg tu dik bukan kita suke sangka buruk ngan hubby tapi , sesekali kena jugak tanye kan punca duit dari mana .. adakalanya lelaki akal x sepanjang kita .. huhuhu

apa2 punn sure suke .. dpt adiah emas tuu .. ekekke kalau akak sure tanye haa kenapa pulak bagi emas nie , x pernah2 selalu ajak gi sekali ekekek .. ( hanya bercakap apa y bermain dlm minda :))

eelobor said...

cukup seronok bila terasa diri di hargai kan? semoga awak sekeluarga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.

azzey said...

Bestnya dpt hadiah brg kemas dari suami tersayang..:)

HB for u

ziana said...

Salam...Amboi sronoknyer dapat gelang..Syukurla apabila hubby appreciate kita..Tu bkn kecik dah..besar gedebak dah tu...Anyway Cantik dan Berkilat..if sudi flw la blog saya http://qaseehtolia.blogspot.com

maira said...

waaaa.. dapat hadiah.. pemberian suami walaupun sedikit amat bermakna buat kita yang bergelar isteri... apatah lagi kalau dapat barang kemas... wohooo.. sanagt la suka hati..

mama maman said...

K ieda: tak salah kan tanya punca dr mana.... atleast kita tak la tuduh melulu.... hhheeee... bab2 panjang akal tu kadang2 betul gak.... hhhhaaaa.... mmg tak pernah2 beli pun sepanjang 6thn kahwin nih..... :)

Eelobor: mmg happy dan mmg rasa dihargai.... terasa hidup ni bererti juga buat dia....:) Mekasih dan teruskan berdoa ya.....

Azzey: mmg seronok... keh...keh.... mcm nak selalu je.... hhhhaaaa...

Ziana: kecik je.... kita zoom dekat2 bg nampak besaq..... hhhaaaa.. [nak nunjuk katakan....keh...keh....]

Maira: mmg terkejut dan berterima kasih sesgt.... sgt suka hati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...