Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, February 11, 2011

Me as blogger




Tgk orang ada blog kita pun nak ada blog.... seronok baca apa org tulis dalam blog.... skrg dah jadi blogger.. br tau sakit kepala nak cr idea.... br tau bagaimana susahnye nak kuarkan idea dr kepala....
plus lak busy ngan keja yg memang sedia ada memeningkan......

idea dimanakah idea.... ??? kekadang idea banyak sgt... tp sedihnya seringkali tak ada masa utk meluahkannya..... kekadang hilang punca utk meneruskan entry yg dah didrafkan.... simpan dan ambik masa utk dipublishkan...... dah basi dah kan....??? hhheee...

Tapi suka blogwalking dan menjengah blog kawan2..... tak kira kawan seusia [ that mean geng2 yg pertengahan ya..] blog adik2..[ bkn blog anak2 ikan ye....] hhhaaaa.... banyak ilmu dan memang mengembirakan hati mama yana...... suke tau....

Bila berblog nih..... terfikir atau terbayang masa depan blog mamayana10.blogspot.com ini..... buat masa sekarang seakan2 mama yana memandang kedalam hutan belantara yg gelap lagi kelam.... terasa dlm gua yg gelap.... seakan tak tau arah tuju..... seakan dijalan2 yg tak biasa dilalui dan tak tau nak kemana.... malah takut utk bergerak dr situ... seolah takut sesat dan hanyut..... entah la......

seronok tgk blogger2 yg ramai perkatakan berjaya macam redmummy, ben ashaari, haniz zulaika, dan ramai lagi.... tak tau berapa ramai yg telah berjaya..... diorg nih dah kira otai.... [adakah akan mama yana digelar otai nnt...???] Menengokkan mereka... terasa mama yana masih lagi ditangga bawah.... br satu anak tangga.... sedangkan mereka sudah melambai2 tangan dengan senyum mengoda.... ditangga yg beratus2 beza tingginya ngan mama yana.... adakah akan nnt mama yana akan ada peluang melambai2 tangan ditangga yg sama...??? adakah...??? atau terkuburnya blog ini seusia setahun..?? sapa tau kan....

Itu semua perlukan komimen dan daya usaha yg tinggi..... insyaallah mama yana cuba sedaya mungkin... usaha dulu baru berserah pada yg kuasa diatas ketahanan blog ini.....
tp kalu ada permintaan dan kuasa ultraman.... sure blog ini akan terus hidup walaupun ngan lampu merah mengelip2 lemah..... betul tak...???


Notakaki: tolong respon ya entry nih... sy perlukan kuasa permintaan dr anda semua..... [blh up statistik mama yana.....??? ye kah....??? atau..... ]
satu pertanyaan..??? adakah penting blog kita dilinkkan dalam blog otai2 nih.....??? jawapannya....??? sudah pasti la kan..... akan meningkat statistik blog yg tak berapa org jenggah nih.... so tolong linkkan blog sy dlm blog anda.... plezzzz.... [mcm lagu ana rapalli lak...]






3 comments:

~najwa~ said...

berblog; terpulang pada kita nak berblog sebab apa...

just dont give up ;)

maira said...

mmm, maira berblog sekadar suka2, langsung x pk tentang traffic or apa2, nuffnang pun x der hihi, sekadar menulis untuk meluah perasaan sambil mengisi masa terluang... paling utama, nak ramaikan kawan... setuju dengan najwa, terpulang pada kita apa tujuan kita blogging :)..

psst: sekarang dah mula terpk nak register nuffnang hahaha

mama maman said...

sebab nak berblog...

1. meluahkan isi hati, buah fikiran wlpun tak la penting mana pun...

2. cari kawan reramai....

3. income lebih...[mana tau kalu rezeki ko nih...]

apa2 hal pun.... suka blogwalking.... cari ilmu....:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...